IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представител на Съвета за световен туризъм оценява Созопол

Градът кандидатства за титлата Дестинация на 2015 година

09:18 | 10.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Представител на Съвета за световен туризъм оценява Созопол

Представител на Съвета за световен туризъм и пътуване оценява на място в Созопол дали градът ще спечели първото място в категория "Дестинация на 2015 година", съобщава морската община.

В тази категория Созопол се съревновава с Любляна, Словения и със Североизточно крайбрежие,Тайван. Трите дестинации са номинирани като най-предпочитани за 2015 година, но само една от тях ще оглави престижната класация.

Специалистът по устойчив туризъм Ричард Дейман има за цел да събере информация за културното наследство в града, доколко са съхранени забележителностите и т.нар. Стар град и развитието им като устойчиви туристически обекти.

Крайният резултат от посещението на експерта и оценката му ще формират цялостната оценка за Созопол и мястото му в престижната класация. Награждаването на най-добрата дестинация, както и призьорите в останалите категории, ще бъде на 15 април в Мадрид на специална церемония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още