IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американското производство забавя растежа си до 16-месечно дъно през май

Предварителните данни на Markit за активността в сектора показаха равнище от 53,8 пункта в сравнение с 54,1 пункта през април

17:59 | 21.05.15 г. 5
Американското производство забавя растежа си до 16-месечно дъно през май

Производствена активност в САЩ неочаквано се забавя през май, сочи ново частно проучване на индустрия в най-голямата икономика в света.

Предварителните данни на Markit Economics за активността в сектора показаха равнище от 53,8 пункта в сравнение с 54,1 пункта през април, достигайки 16-месечно дъно.

Очакванията на анкетираните по-рано експерти бяха за 54,5 пункта през отчетния месец, предава WBP Online.

През март данните на Markit Economics показаха най-добрия резултат от октомври миналата година, когато индикаторът отчете 55,9 пункта.

Всяка стойност над 50 пункта сигнализира за засилване на икономическата активност, докато цифрите под границата са индикатор за понижение. Американският производствен сектор е в постоянен растеж от юни 2012 г. насам.

Измерителят на Markit се основава на анкета сред повече от 600 американски производители. Тъй като производственият сектор е отговорен за голяма част от общия БВП, производственият PMI индекс е важен показател за бизнес условията и цялостното икономическо състояние на САЩ. Въпреки това изследването на Markit е разглеждано от пазарните участници като по-малко важно спрямо сходната анкета, провеждана от правителствения Институт за управление на доставките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Еми без "улеснения" толкоз!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
nobel
преди 8 години
Какво ще стане с кредитите, които така или иначе вече са взети? Не знам точно, но предполагам, че ще стане горе - долу същото, каквото ще стане с кредитите, отпуснати на Гърция, а и на самите Съединени щати. Да си лихвар на днешно време вече не е много доходно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
ABBA
преди 8 години
"Американското производство забавя растежа си до 16-месечно дъно през май"Ааа, то що петрола не стана 10$ за варел. *** щеше... Аха, ама нъцки!То при 20$ за каца - всеки мое да расте и дебелее...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още