IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco сменя главния си изпълнителен директор

Начело на компанията ще застане Чък Робинс, който работи за нея от 1997 г.

16:20 | 04.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джон Чеймбърс се оттегля от поста на 26-и юли. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джон Чеймбърс се оттегля от поста на 26-и юли. Снимка: архив Ройтерс

Cisco Systems обяви Чък Робинс за своя следващ главен изпълнителен директор, който ще заеме поста от 26-и юли, заменяйки дългогодишния ръководител на компанията Джон Чеймбърс, пише Wall Street Journal.

Чеймбърс, който застана начело на фирмата през януари 1995 г., помогна за изграждането на компанията от момента, в който тя имаше 1,2 млрд. долара годишни приходи до сегашните 48 млрд. долара. Той ще стане изпълнителен председател на Cisco и ще продължи да бъде председател на борда ѝ.

"Това е перфектният момент Чък Робинс да стане следващият главен изпълнителен директор на Cisco”, коментира Чеймбърс.

Робинс, който се присъединява към екипа на компанията през 1997 г., доскоро беше старши вицепрезидент за операциите на Cisco по света. Той ръководеше екипа, отговарящ за глобалните продажби, носещи 47 млрд. долара на компанията.

Смяната на главния изпълнителен директор се случва след като компанията съкрати работни места и преразгледа своята основна линия мрежови хардуер в отговор на нарастващата конкуренция, намаляващите покупки от страна на телекомуникационните оператори и по-слабото търсене в Китай.

За последното си фискално тримесечие Cisco отчете 7% ръст на приходите и повиши дивидента си с 10,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още