IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният финансов директор на Morgan Stanley се мести на същия пост в Google

Рут Порат ще започне работа в интернет гиганта на 26-и май

17:58 | 24.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният финансов директор на Morgan Stanley Рут Порат ще напусне компанията, за да заеме същия пост в технологичния гигант Google, пише Wall Street Journal.

Мястото на Порат в Morgan Stanley ще наследи 46-годишният Джонатан Прузан, инвестиционен банкер, който беше един от ръководителите на екипа, съветващ банки и други компании за финансови услуги. Новината беше обявена официално от председателя и главен изпълнителен директор Джеймс Горман.

„След 28-годишна кариера в Morgan Stanley Рут Порат реши да напусне фирмата и да поеме нова роля в Силициевата долина и да се върне към калифорнийските си корени“, пише Горман.

Акциите на Morgan Stanley поевтиняха с 0,3% в началото на търговията, а тези на Google се изкачиха нагоре с 1,8%.

Порат е израснала в Калифорния и е завършила Станфордския университет, а през ранните си години в Morgan Stanley е сред ръководителите на инвестиционното банкиране на технологични компании.

През последните пет години Порат беше главен финансов директор и напуска Morgan Stanley в момент, в който компанията се намира в най-стабилната си позиция от финансовата криза насам.

През последните години ръководителите на всички нива от Wall Street мигрират към Силициевата долина, тъй като новите правила в индустрията за финансови услуги усложняват ситуацията в нея, въпреки че някога тя беше топ дестинация за най-амбициозните.

Порат помага за превръщате на редица технологични и интернет компании в публични по време на 90-те години. Сред клиентите, с които е работила, са Priceline.com, eBay и Amazon.

Междувременно от Google заявиха, че Порат ще заеме поста главен финансов директор на 26-и май.

По-рано този месец компанията обяви, че сегашният финансов директор Патрик Пичет, който е на този пост от 2008 г., напуска, но ще остане във фирмата докато не му бъде намерен заместник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още