IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google тества прототипи на автономните си коли

Компанията събира информация как автомобилите ѝ си взаимодействат с трафика

18:39 | 07.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Google започна тестовете на автономните си автомобили в Остин, Тексас, тъй като полага повече усилия в събирането на информация за това как прототипите си взаимодействат с трафика, пътните условия и хората, обяви компанията.

Google извършва тестове на такива прототипи от 2009 г., основно в района на седалището си в Силициевата долина, предава Ройтерс.

Тази седмица компанията изпраща втори специално оборудван прототип на Lexus RX450h в Остин. Миналия месец Google обяви, че е тествала миниатюрни прототипи, приличащи на балон, които се управляват сами. Пробите са направени на обществени пътища около Маунтин Вю.

Google, други производители и доставчици на автомобили обявиха, че технологията за автономни коли ще бъде завършена до 2020 г. Ръководството на Google заяви, че компанията не иска да създава свои собствени самоуправляващи се автомобили, а предпочита да намери партньор, с който да ги развива и произвежда.

Но повечето големи мултинационални автопроизводители развиват собствени автоматизирани превозни средства.

Колите на Google са направени така, че хората, возещи се в тях, могат да поемат ръчно управлението, ако е необходимо. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още