IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1 млрд. долара за идеалната баскетболна прогноза

Компаниите Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет и Quicken Loans на Дан Гилбърт ще дадат наградата при определени условия

14:24 | 23.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Турнирът&nbsp;&quot;March Madness&quot; стартира на 18 март. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Турнирът "March Madness" стартира на 18 март. Снимка: Ройтерс

Компаниите Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет и Quicken Loans на Дан Гилбърт организират съвместен конкурс с награден фонд от 1 млрд. долара за всеки, който успее да попълни успешно всички победители в тазгодишния турнир за мъже по баскетбол "March Madness" на американската Национална колежанска спортна асоциация, съобщава Business Insider.

Наградата ще бъде изплатена на 40 годишни вноски от по 25 млн. долара. Ако има повече от един победител, тя ще бъде поделена. Победителят или победителите могат да вземат или да си поделят общо 500 млн. долара незабавно.

"Наша мисия е да създаваме невероятни преживявания за клиентите си. Този конкурс, който може да създаде милиардер, определено се вписва в тази идея", коментира Джей Фарнър от Quicken Loans. "Виждали сме много конкурси, предлагащи милион долара за добри прогнози, което ни накара да се замислим колко струва перфектната прогноза? Решихме, че 1 млрд. долара е подходяща награда за подобен впечатляващ подвиг", допълва той.

Освен голямата награда от Quicken ще раздадат и по 100 000 долара на 20-имата най-точни "несъвършени" прогнози, пуснати от участници в конкурса. Те ще могат да ги използват за покупка, рефинансиране или ремонт на жилище. От Quicken ще дарят и 1 млн. долара на неправителствени организации от Детройт и Кливланд.

Шансовете за печалба не са идеални - 1 на 9,2 квинтилиона. Но като се има предвид, че попълването на фиш не струва нищо, вероятно си струва човек да опита. Конкурсът започва на 3 март, а "March Madness" стартира на 18 март. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още