IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nestle затваря свой завод за продукти за здраве на кожата в Швейцария

Причината е забавяне на бизнеса, който преди бе един от изгряващите звезди на компанията

19:06 | 31.08.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата компания за хранителни продукти в света Nestle обяви в четвъртък, че затваря свой завод за продукти за здраве на кожата в Швейцария заради забавяне на бизнеса, който преди бе един от изгряващите звезди на компанията, предава Ройтерс.

Nestle Skin Health съобщи, че ще затвори завода си в Егеркинген в Северна Швейцария, където произвежда слънцезащитния крем Daylong и продукти за суха кожа. В резултат ще бъдат загубени 190 работни места.

Грижата за кожата бе част от стремежа на производителя на хранителни продукти към по-висок растеж и по-печеливши продукти за здравето. Целта на компанията бе да се справи със забавянето на традиционния си бизнес с пакетирани храни.

Подразделението бе създадено през 2014 г., когато Nestle сля 50-процентния си дял, който имаше в бизнеса за грижа за тялото Galderma, с останалите 50%, които купи от L’Oreal.

Nestle не представя разбивка на резултатите си за бизнеса си за грижа за кожата отделно, но каза през юли, че подразделението има по-слаб обем продажби и ценообразуване през второто тримесечие на годината. Причини за това са натискът върху генеричните продукти в бизнеса ѝ с лекарства с рецепти, който натежава върху растежа, както и слабото представяне на Китай.

Според оценки на Патрик Швендиман, анализатор в Zuercher Kantonalbank, продажбите на подразделението за миналата година са около 2,3 млрд. франка (2,38 млрд. долара) спрямо 2,2 млрд. франка година по-рано. Маржовете на печалба на бизнеса за грижа за здравето и Nestle Health Science общо са около 9,2% миналата година спрямо 12,5% през 2015 г.

Бизнесът все още е във фаза на разширяване, но резултатите са разочароващи“, казва Швендиман. „Те целят по-високи маржове и по-сериозен ръст на продажбите, особено когато компаниите в здравния сектор би трябвало да имат маржове от поне 15-20% в средносрочен план“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
deant
преди 6 години
Nestle са произвеждали някога продукт полезен човешката кожа? Изобщо полезен за нещо за човека? Не мисля. Искам да видя как затварят още фабрики, защото всичко, което произвеждат е доста близо до отровите. Или ако не е отрова, е дозирано в отровни количества, като примерно захарта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
888
преди 6 години
Закривай
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
comet
преди 6 години
Nestle е една от глобалните компания с престъпни амбиции да прегазва всичко изпречило й се по пътя към безкруполен монопол с цел пари и власт.http://***.globalresearch.ca/the-privatisation-of-water-nestle-denies-that-water-is-a-fundamental-human-right/5332238
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още