IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на McDonald's за първото тримесечие пропадна с над 30%

Спадът дойде въпреки промяната в посоката на развитие под управлението на новия главен изпълнителен директор

17:12 | 22.04.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

McDonald's Corp оповести по-значителен от очакваното спад на печалбата през първото тримесечие на фона на валутните въздействия и таксите за преструктуриране, въпреки че приходите отговориха на очакванията на Wall Street.

Като цяло McDonald's отчете печалба от 811,5 млн. долара, или 0,84 долара на акция, в сравнение с 1,2 млрд. долара, или 1,21 долара на акция, година по-рано - спад от над 30%. Резултатите включват 0,17 долара на акция, свързани с отписвания и преструктуриране и 9 цента на акция, свързани с отрицателни валутни изменения.

Приходите спаднаха с 11 на сто до 5,96 млрд. долара.

Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха печалба от 1,06 долара на акция при приходи от 5,96 млрд. долара.

Продажбите, изключващи новооткритите и затворените магазините, спаднаха с 2,6% в САЩ, тъй като новите промоции и продукти не съумяха да компенсират натиска на конкуренцията. Консенсусната оценка на експертите бе за спад от 2,1%, предава MarketWatch.

Резултатите идват, след като веригата за бързо хранене предприе промяна на посоката си на развитие под управлението на новия главен изпълнителен директор Стив Ийстърбрук. Той пое кормилото през март и помогна за подобряването на доверието на инвеститорите, което изпрати нагоре акциите през последните три месеца.

Досега ходове на Ийстърбрук в САЩ включват план за повишаване на заплатите на служителите на McDonald's, усилия за ограничаване на употребата на антибиотици в пилешкото месо, тестване на целодневни продажби – продукти за закуска, обяд и вечеря, както и създаването на специални пилешки сандвичи и рибени бургери. Усилията обаче доведоха до гнева на някои франчайзополучатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 30 rate down comment 3
ABBA
преди 8 години
Най-голямата несправедливост в научния свят е, че наMcDonald's оше не са дали Нобелова награда по ХИМИЯ !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 13
крас
преди 8 години
ИНТЕРЕСНО.Съществува индекс Биг Мак представляващ неформален метод за измерване на покупателната способност между две валути.Целта му е да се направи теория за остойностяване на обменните курсове.Индексът се публикува веднъж в годината.Изнесените в статията данни говарят за ДЕФЛАЦИЯ обхванала световната финансова система.Считам, че същата е породена от убийствено ниските цени на китайски стоки, които са залели света, убивайки МЕСНАТА ИКОНОМИКА и КРЕДИТИРАЩАТА я БАНКОВА СИСТЕМА!Жълтурковците са като марокански скакалци - минават и унищожават всичко след себе си. АМЕРИКА се е превърнала в ОФИС - ЦЕНТЪР на КИТАЙСКИ ФИРМИ И ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА, които създават илюзията за МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО. СТРАШНОТО ЗА АМЕРИКА ЩЕ ДОЙДЕ КОГАТО ТЕЗИ ИНВЕСТИТОРИ В ДАДЕН МОМЕНТ СЕ ВЪРНАТ ТАМ ОТКЪДЕТО ГИ УПРАВЛЯВАТ.Тогава маските ще паднат и ще се види КОЙ КОЙ Е и каква е била целта на ПОДНЕБЕСНАТА ИМПЕРИЯ. А дотогава ще живеем във ВИРТУАЛНИЯ СВЯТ на паричните потоци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още