IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW удвои производството на суперхибрида i8

За модела все още трябва да се чака над 4 месеца

12:08 | 30.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

Силното първоначално търсене на суперхибрида BMW i8 продължава и към днешна дата, съобщават от германската компания, която наскоро удвои производството на модела.

От поточната линия на завода в Лайпциг вече слизат по 20 екземпляра на i8 всеки ден, но въпреки това желаещите да имат колата трябва да чакат над 4 месеца за доставка, уточни отговарящият за производството на компанията Харалд Крюгер.

При пазарната премиера на BMW i8 срокът за доставка бе цели 18 месеца, като още тогава от германската компания заявиха, че клиентът не бива да чака за колата си повече от 6 месеца, както и че ще предприемат светкавични действия, за да решат проблема.

От съобщението става ясно също така, че капацитетът на производство ще бъде постепенно увеличаван, тъй като търсенето на струващата 130 000 евро спортна кола продължава да расте.

Продажбите на BMW i8 за 2014 година възлизат на 1748 екземпляра, 555 от който на пазара в САЩ. Другият модел от новата екологична марка на BMW - i3, е реализирал 16052 продажби за миналата година.

Още за BMW i8 вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още