IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DTZ поглъща Cushman & Wakefield в сделка за 2 млрд. долара

Италианското семейство Аниели, които контролират Cushman, ще реализират 722 млн. долара капиталова печалба от сливането

10:14 | 11.05.15 г.
DTZ поглъща Cushman & Wakefield в сделка за 2 млрд. долара

Инвестиционната група Exor SpA, контролирана от италианското семейство Аниели, продаде консултантската компания от сектора на имотите Cushman & Wakefield Inc. на конкурентната консултантска компания DTZ за 2 млрд. долара, включително и дълга, съобщава Ройтерс.

Италианският холдинг обяви, че ще реализира капиталова печалба от сделката в размер на 722 млн. долара.

DTZ, която е контролирана от групата за частен капитал TPG, ще създаде една от най-големите компании за услуги в сектора на имотите след сливането, отбелязва информационната агенция.

Очаква се сделката да приключи към четвъртото тримесечие на годината. Преди това сливането трябва да бъде одобрено от органите по конкуренцията.

През миналата година Cushman & Wakefield реализира печалба в размер на 175,4 млн. долара.

През последните няколко години се засилиха сливанията и придобиванията в сектора на имотите, подкрепени от възстановяването на пазара в глобален мащаб и засилената трансгранична активност заради интереса към по-атрактивната доходност.

Cushman е третата най-голяма консултантска компания в сектора на имотите в света след CBRE Group Inc. и JLL. Семейство Аниели я придоби през 2006 г., точно преди срива на пазара, а в първите години от кризата компанията претърпя сериозни загуби.

Същевременно преди дни Cushman & Wakefield обяви, че успешно е приключила сливането с J.F. McKinney + Associates – водеща консултантска компания в Чикаго, основана през 1990 г. Компанията е работила по емблематични сделки в сектора на имотите и е отдала под наем едни от водещите сгради в Чикаго.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още