IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционната активност на пазара на бизнес имоти в Европа се засилва

Перспективите за 2015 г. са още по-добри предвид програмата за количествени улеснения на ЕЦБ

15:29 | 25.03.15 г.
Инвестиционната активност на пазара на бизнес имоти в Европа се засилва

Инвестиционната активност на пазара на бизнес имоти в Европа се е засилила през 2014 г., сочат данните на консултантската компания Knight Frank, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Перспективите за 2015 г. са още по-добри предвид програмата за количествени улеснения на Европейската централна банка (ЕЦБ). Изкупуването на правителствените облигации ще направи имотите още по-атрактивни в сравнение с държавните ценни книжа от гледна точка на доходност.

Само през последното тримесечие на 2014 г. на европейския пазар на бизнес имоти са инвестирани 57,9 млрд. евро – най-силното тримесечие от 2007 г. насам. За цялата година обемът на инвестициите достига 177,6 млрд. евро, което е с 21% повече спрямо 2013 г.

Консултантската компания посочва, че инвеститорите засилват апетита си за риск, като се насочват към второстепенни локации и активи.

Най-силни ръстове на инвестициите са отчетени в Испания, Холандия и Ирландия, както и в регионалните центрове във Великобритания.

Наемите на първокласните офиси в Европа през последното тримесечие на 2014 г. са се увеличили средно с 0,8 на сто на годишна база, като основен двигател на ръста са наемите на офис площите в Лондон, Дъблин и Лисабон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още