IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планираните жилищни продажби в САЩ са най-високото ниво от 18 месеца

Януари е пети пореден месец на нарастване на индекса на Националната асоциация на брокерите на имоти, като темпът се ускорява

22:58 | 27.02.15 г.
Планираните жилищни продажби в САЩ са най-високото ниво от 18 месеца

Купувачите на жилища в САЩ са подписали повече договори за покупка на готови имоти през януари от всеки един месец от август 2013 година насам, сочат данни на Националната асоциация на брокерите на имоти.

Месечният индекс на асоциацията, който следи т. нар. планирани продажби – индикатор на бъдещите сделки, нарасна с 1,7% на месечна база и с 8,4% на годишна. Това е пети пореден месец на нарастване на годишна база, като темпът се ускорява.

„Активността при сключването на договори расте убедително в сравнение с година по-рано въпреки сравнимите нива на запасите”, коментира главният икономист на асоциацията Лорънс Юн.

„Разликата тази година са положителните фактори в подкрепа на по-силните продажби като леко подобрени условия на кредитиране, повече работни места и по-бавен темп на нарастване на цените.”
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още