IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експертът по преструктуриране Ед Брийн застава начело на DuPont

Брийн управляваше Tyco International, когато след редица скандали конгломератът раздели бизнеса си с химикали от този със семена

20:00 | 10.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Едуард Брийн. <em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Едуард Брийн. Снимка: Архив, Ройтерс

Ед Брийн, който временно заемаше длъжността изпълнителен директор на химическия гигант DuPont, беше избран за постоянно на поста, съобщи Ройтерс. Брийн е познат с управлението си на Tyco International, когато беше начело на компанията по време на преструктурирането и разделянето на бизнеса с химикали от този със семена.

Той е назначен след по-малко от година, прекарана в DuPont, и след оттеглянето на предшественика му през октомври – Елън Кълман. Освен това развитията се случват след натиск от страна на акционера активист Нелсън Пелц. 

„Назначението на Брийн вероятно ще се приеме като знак, че Бордът на директорите на DuPont обмисля по-радикални стъпки“, коментира Джеймс Шиън, анализатор в SunTrust Robinson Humphrey. Когато управляваше Tyco, конгломератът се раздели на шест фирми, след като пострада от серия скандали.

Според анализатори Пелц и други инвеститори по всяка веорятност ще приветстват назначението на Брийн.

Макар и като временно заемащ поста, Брийн започна някои промени в DuPont. Миналата седмица компанията обяви, че ще консолидира част от операциите си в две звена – едно за производство на полиестер и друго за материали като кевлар, които се използват при бронежилетки например.

DuPont, чиито продажби намаляват от близо две години, търси начини да спести около 1,6 млрд. долара годишно до 2017 г. Брийн вече заяви, че ще преразгледа бюджета на компанията.

По повод назначението на Ед Брийн начело на DuPont списание Forbes подбира най-големите корпоративни разводи на 2014 г.

Галерия с класацията може да видите тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още