IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Towers Watson и Willis пред сливане за 18 млрд. долара

Обединената компания ще има 39 хил. служители в световен мащаб и приходи от над 8 млрд. долара годишно

12:02 | 30.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Towers Watson и Willis пред сливане за 18 млрд. долара

Финансовите компании Towers Watson и Willis Group ще осъществят сливане на стойност 18 млрд. долара – сделка, която ще създаде широкообхватна компания в сферата на управлението на риска, консултирането и презастрахователното посредничество.

Според споразумението всички акционери на базираната в Ню Йорк Towers Watson ще получат по 2,649 акции на Willis за всяка от своите ценни книги и еднократен специален паричен дивидент от 4,87 долара.

Акционерите в базираната в Лондон Willis ще притежават 50,1 на сто от новата група, която ще запази своята локация в Ирландия. Акционерите на Towers Watson ще притежават останалите 49,9 на сто.

Обединената компания ще има 39 хил. служители в световен мащаб и приходи от над 8 млрд. долара годишно. Групата се насочва към съкращения на разходите от най-малко 100 млн. долара в рамките на три години след сделката.

Джон Хейли, председател и главен изпълнителен директор на Towers Watson, ще оглави новата група, а настоящият ръководител на Willis Доминик Касърли ще е негов заместник. Председателят на Борда на директорите пък ще е Джейм Маккан, който заема в момента същата длъжност в Willis.

Според Хейли споразумението ще даде на новата компания по-добра възможност да се развива чрез интегриране на различните услуги, които Towers Watson и Willis предоставят. "Ние също така очакваме да реализираме значително повишаване на ефективността, като приведем нашите две организации в едно".

Междувременно от инвестиционния фонд ValueAct Capital, който притежава повече от 10 на сто от акциите на Willis Group, заявиха, че подкрепят сливането.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още