IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street не спира да покорява рекорди

Инвеститорите започнаха да прибират печалбите си след успешното трето тримесечие, което изпрати цената на петрола на двуседмично дъно

23:23 | 03.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основните индекси на фондовите пазари отвъд Океана продължават с рекордното си движение и във вторник, пише CNBC.

Dow Jones записва пети пореден ден с ръст до 22 641,67 пункта, което е увеличение от 0,37 на сто спрямо сесията в понеделник. S&P 500 затвори шеста сесия с повишение и с нов исторически връх на стойността си от 2 534,58 пункта, или ръст от 0,22%. Nasdaq покори 6 531,71 пункта, което представлява ръст от 0,23%.

Търговията на Wall Street беше подкрепена от доброто представяне на General Motors, пише Market Watch. Компанията съобщи за силни продажби през септември, което изпрати акциите й до исторически най-високата цена от 43,45 долара за брой. Повишението спрямо предходната сесия е от малко над 3 на сто.

Едни от най-добре представящите се компании в търговската сесия днес са телекомуникационните компании. Ръст записват още авиокомпаниите Delta и United Continental, както и Goldman Sachs.

Цената на петрола тръгна надолу, след като спекулантите на пазара започнаха да прибират печалбите от успешното трето тримесечие, пише Ройтерс. Това изпрати цената на суровината до двуседмично дъно. Сред инвеститорите се появиха и опасенията, че високата цена на суровината може да подкрепи ръста на добива на шистов газ и петрол в САЩ.

Лекият суров петрол поевтиня с 0,3% до 50,42 долара за барел. Европейският сорт Brent се търгуваше за 56 долара за барел в края на търговския ден. Това представлява понижение от 0,2%. Агенцията припомня, че европейският сорт се търгуваше за над 59 долара за барел през миналата седмица, но в последните дни цената му рязко намалява - с около 6 на сто.

На валутните пазари стойността на еврото се повиши до 1,175 долара, спрямо 1,1734 долара в понеделник, допълва Market Watch.

Златото поевтиня с 0,1% до 1 274,60 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още