IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителствените заявки към Facebook са скочили с 18%

Компанията твърди, че по-голяма част от запитванията за достъп до лични данни са дошли от САЩ

09:02 | 12.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook обяви, че заявките от правителствата в цял свят за достъп до акаунтите на нейните потребители, са се увеличили с 18% през първата половина на 2015 г., предава Ройтерс.

Заявките са скочили до 41 214, като по-голямата част от тях са дошли от американските правоприлагащи органи.

Съдържанието, което е било ограничено поради нарушаване на местните закони, се е увеличило повече от два пъти до 20 568 публикации в рамките на същия период, спрямо втората половина на 2014 г., обяви компанията в публикация в блога си.

Технологичната индустрия се бори за по-голяма прозрачност по отношение на заявките на правителствата за достъп до потребителските данни, като се стреми да се отърси от притесненията, че може да участва в големи програми, които целят шпионаж, разкрити от бившия служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън.

Миналата година Facebook, Yahoo и Alphabet, компанията майка на Google, започнаха да разкриват информация за броя на правителствените заявки за достъп до данни, които получават. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още