IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter започна да си търси нов главен изпълнителен директор

Наследникът трябва да бъде достатъчно гъвкав и да не е с прекалено голямо его, твърди Дик Костоло

12:16 | 17.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дик Костоло. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Дик Костоло. Снимка: архив Ройтерс

Twitter наистина проучва възможностите за намиране на нов главен изпълнителен директор. Бордът на компанията вече е започнал търсенето, разкри Дик Костоло по време на Bloomberg Tech Conference във вторник.

Коментарът той направи по-малко от седмица след като обяви, че на 1-ви юли напуска поста в Twitter.

Оттеглянето на Костоло доведе до временното връщане на Джак Дорси, което предизвика спекулации, че съоснователят на Twitter, който е председател на борда и първи главен изпълнителен директор на компанията, може да остане начело за по-дълъг период. Дорси избягва въпроса дали има шанс да остане на поста на Костоло, посочвайки, че това не е негово решение.

Във вторник Костоло заяви, че Дорси, който едновременно работи и по стартъпа Square, занимаващ се с дигитални разплащания, иска да “предостави на борда достатъчно пространство и време, за да си свърши работата”.

Костоло неколкократно подчертава, че Дорси е “изобретателят” на Twitter.

“Джак очевидно е изобретателят на продукта и съосновател на компанията”, посочва Костоло, добавяйки, че той и Дорси продължават да вечерят заедно всеки вторник.

Появиха се множество спекулации за това кой може да бъде следващият главен изпълнителен директор на компанията. Президентът Адам Байн, отговарящ за партньорствата, както и финансовият директор Антъни Ното, са сред имената, които се споменават като потенциални кандидати.

Костоло твърди, че неговият наследник трябва да бъде достатъчно гъвкав и да не е с прекалено голямо его.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още