IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo на път да се подмлади с Tumblr

Очаква се сделката да приключи през втората половина на годината, надява се интернет ветеранът

17:59 | 20.05.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Свиквайте...Yahoo и Tumblr скоро ще са едно цяло.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Свиквайте...Yahoo и Tumblr скоро ще са едно цяло. Снимка: Ройтерс

Както писахме още в петък, Yahoo наистина проявява интерес към Tumblr.

Истинското доказателство за това пристигна днес, когато от двете компании обявиха официално постигнатото съгласие за придобиването на Tumblr от страна на интернет ветерана. Tumblr ще бъде управляван самостоятелно, като Дейвид Карп ще остане на поста главен оперативен директор. Продуктите, поддръжката и марката ще продължат да се разработват поотделно и съгласно изискванията на Tumblr, разкриват още от Yahoo.

За Yahoo придобиването на Tumblr може да бъде опит за привличане на по-млади потребители. Самият концерн си признава, че има "застаряваща демография", която според главния финансов директор Кен Голдман характеризира напоследък потребителската база.

Със своите над 300 млн. уникални посещения на месец и 120 000 нови регистрации на ден Tumblr е една от бързо развиващите се интернет медии в света. Генерира и 900 поста на секунда, а потребителите на социалната мрежа прекарват повече от 24 млрд. минути на месец в сайта. Повече от половината от тях използват и мобилното приложение, като правят по 7 посещения през мобилния телефон средно на ден. Огромната популярност и отдаденост както на създаделите на мрежата ,така и на потребители й от всички възрасти, ще бъдат новата значима общност за мрежата на Yahoo. Очакванията са, че след придобиването потребителите на Уahoo ще се увеличат с 50 процента до повече от милиард посетители месечно, а генерираният трафик ще нарасне с приблизително 20%.

Сделката предлага уникални и за двете компании възможности. Tumblr може да разгърне потенциала на технологията на Yahoo за персонализация и механизма за търсене, като позволи на потребителите да откриват, например, творци, блогъри или определено съдържание в техни текстове. В замяна Tumblr ще осигури 50 милиарда поста в блогове (а с всеки изминал ден те се увеличават с още 75 милиона) и ще позволи търсенето на информация в медията да се подобри.

Уговореният размер на сделката е в порядъка на 1,1 млрд. долара. А значителна част от сумата може да бъде платена в брой.

„Tumblr ще подобри своето творческо представяне онлайн“, казва главният оперативен директор на Yahoo Мариса Майер. „Много са допирните точки на Tumblr и Уahoo, но в същото време те се допълват. Yahoo e олицетворение на интернет медиите. Tumblr пък се развива бързо. И двете компании са утвърдили техните марки на пазара. И двете компании са насочени към потребителите, разнообразявайки ежедневието им."

„Нашият екип не се променя. Нашият път на развитие не се преначертава. Мисията ни – да се даде възможност на творците да създадат най-добрата си творба и да я представят пред публиката, която търсят – определено също не се променя“, сподели пред широката общественост Дейвид Карп, главният изпълнителен директор на Tumblr.

“Въодушевени сме от подкрепата, която Yahoo и техният екип ни дават, за реализирането на основната ни цел – да превърнем интернет в уникално творческо платно. Tumblr се развира бързо при наличие на ресурси, които творците да използват". 

По сделката предстои договаряне на обичайните заключителни условия. Очаква се тя да приключи през втората половина на годината, поясняват от двете компании. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 10 години
Ние, разбира се, не сме в състояние да имаме кореспонденти в целия свят, включително и в САЩ, за да имаме постоянно собствени международни статии. Но не приемам упрека ви, че сме откраднали нещо, защото винаги коректно посочваме първоизточника на информацията ни най-малко на едно място. В случая сме ползвали прессъобщение на Yahoo! - текст, предназначен за редакции и журналисти. А в материала от петък сме направили компилация и съответно също коректно сме цитирали източниците си на информация. А на вас, читателите си, оставяме привилегията да оценявате нашата работа. Ако не сте доволни от нашето По статията работиха...", винаги може да четете първоизточниците на информация на английски, немски, руски и тн. Езици. Поздрави и хубава вечер, Бойчо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 10 години
Уважаеми Pastir2, С "По статията работиха..." обозначаваме колегите, които наистина са се потрудили над статията, за да излезе тя във вида, в който я четат читателите ни. Това, разбира се, не включва само превод, но също така и подбор, компилация, редакция, корекция, избор на снимка/илюстрация и тн. С посочването на колегите от редакторския екип вие може да ползвате по-добре и социалните функции на Investor да се абонирате за международния редактор, чиито тематики или стил на писане, превод или редактиране ви допадат най-много, или дори да му пишете, вкл. И чрез лично съобщение, ако не ви е харесал преводът или редакцията или имате други забележки. Авторските си материали обозначаваме с Автор...., редактор...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Pastir2
преди 10 години
"По статията работиха..."Доколкото си спомням, така подписвахте преписани статии от друго место...Та, преписали сте още в петък и сега се изкарахте големата работа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още