IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber спечели обжалването във френски съд

Апелативният съд в Париж прехвърли делото на по-висока инстанция, което дава глътка въздух на транспортната услуга

16:37 | 31.03.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Uber спечели обжалването във френски съд

Във вторник френски съд отказа да забрани най-евтините услуги на Uber Technologies. По този начин той прехвърли делото на по-висока инстанция и спечели на услугата за споделено пътуване малко въздух в един от най-големите ѝ пазари, пише The Wall Street Journal.

В решението си от вторник Апелативният съд на Париж реши, че Uber е повдигнал сериозни конституционни въпроси за новото транспортно законодателство, което Франция прие миналата есен. Съдът реши да забави вземането на каквото и да е решение дали да забрани част от услугите на Uber във Франция, докато не се намеси най-висшата инстанция на апелативния съд или Конституционният съд.

Решението е добра новина за Uber, която е изправена пред нарастващ натиск от страна на регулатори и таксиджийски синдикати в Европа. Компанията вече бе принудена да преустанови своята нискотарифна услуга Uberpop в Испания и Холандия след съдебни решения.

Преди две седмици френски държавни служители нахлуха в офиса на Uber в Париж като част от отделно наказателно разследване срещу компанията заради Uberpop.

Решението от вторник дава възможност на Uber да продължи работата си с Uberpop във Франция за момента. При тази услуга, за разлика от други Uber услуги като Uber Black, се използват водачи без професионални лицензи. Новият закон във Франция прави работата с услуга, която поставя клиента във връзка с непрофесионални водачи, наказуема с глоба от 300 000 евро и две години затвор.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
MZ/X
преди 9 години
Непрофесионални водачи всеки ден возят много повече хора от професионалните. Да не говорим колко често се случва професионалните шофьори да направят катастрофа.Аз лично съм за някаква компромисна процедура, като създадат някаква улеснена процедура за получаване на лиценз за такси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още