IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Traincamp.me влиза в най-големия образователен акселератор на Европа

Основни партньори на Emerge са Итън Колидж и Бизнес школата Саид към Оксфордския университет

14:35 | 23.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Traincamp.me влиза в най-големия образователен акселератор на Европа

Поканените в акселератора екипи получават широк достъп до някои от най-престижните британски образователни институции

Българската платформа за професионално самообучение в сферата на технологиите и дигиталния маркетинг Traincamp.me се присъединява към най-големия европейски образователен акселератор Emerge Education. Родният стартъп бе избран да се включи в четвъртия сезон на 90-дневната програма заедно с други 5 екипа от общо над 200 кандидатствали проекта от цял свят, съобщават от компанията.

По време на престоя си в Лондон екипът на Traincamp.me ще работи тясно с екипа на Emerge и група от ментори, част от които са в образователния бизнес повече от 20 години. Някои от тях са били на мениджърски позиции в IBM, NASA, Итън Колидж, Oxford University Press и др.

Програмата е разделена общо на четири етапа, а акцентът ще бъде т.нар. demo day в средата на октомври, когато всички проекти ще бъдат представени пред важни инвеститори в областта на образованието. Финалът на тримесечния цикъл ще отбележи и отварянето на нов рунд за инвестиции в Traincamp.me.

Emerge Education стартира през 2013 г., но бързо успява да се наложи като най-големия акселератор в Европа в образователната сфера. Програмата е част от Emerge Venture Lab, основана през 2010 г. от тогавашния студент в Оксфорд Ян Матерн, и помага за акселерацията на стартъпи от сектора на образователните технологии (EdTech).

“Програмата на Emerge е направена по много динамичен и вдъхновяващ начин, чрез който за 90 дни да бъде постигнато реално развитие на стартъпите и техните продукти. Напредъкът се усеща буквално с всеки изминал ден, а много от колегите в акселератора показват голям интерес към платформата ни – разпитват ни с часове и искат да допринесат”, разказва Илия Лазаров, главен изпълнителен директор на Traincamp.me. Той е уверен, че на demo day екипът ще може да покаже напълно функциониращ продукт и с това да бъдат привлечени повече инвеститори.

Основни партньори на Emerge са Итън Колидж и Бизнес школата Саид към Оксфордския университет, а поканените в акселератора екипи получават широк достъп до някои от най-престижните британски образователни институции, платформи, ментори и инвеститори, както и до потенциални клиенти и партньори.

“Имаме възможност да работим рамо до рамо с хора, чиито бизнеси са променили образованието в глобален мащаб – получаваме полезни съвети, обсъждаме варианти за развитие, разговаряме за бъдещето на EdTech сектора. Да си част от подобна среда е шанс, който вероятно се случва веднъж в живота, и сега мечтата ни Traincamp.me да помага на потребителите по пътя към професионалния им успех изглежда съвсем реална”, допълва друг от създателите на платформата - Младен Борисов.

Платформата за професионално самообучение Traincamp.me е изградена около специален алгоритъм, който помага на потребителите да откриват най-добрите видеообучения, курсове, книги, конференции и семинари на живо от областта на технологиите, дизайна и дигиталния маркетинг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още