IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор очаква затишието на стоковите пазари да продължи

Бъдещето на ОПЕК като фактор, който диктува настроенията на пазара, е под заплаха, смята Димитър Шуйцов от BenchMark Finance

12:38 | 24.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Затишието, в което сме на стоковите пазари, вероятно ще продължи до средата на следващата година. Това каза финансовият анализатор от BenchMark Finance Димитър Шуйцов ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Всички погледи са вперени в Джанет Йелън, но дори нормализацията на лихвения цикъл да продължи, все още е рано да се очакват ефекти, защото дори и да се стигне до повишаване на лихвите в САЩ, това е прекалено начална фаза и едва ли ще се отрази на стоковите пазари“.

Определено ОПЕК не е структурата, която беше, и по-малките членове не се вслушват в съветите, каза Шуйцов.

"Причината е, че се появиха допълнителен брой играчи, които изместват пазарен дял. Това поставя ли под заплаха бъдещето на ОПЕК като фактор, който да диктува настроенията на пазара", заяви той.

"Това ще се види на срещата през септември, на която ще участва дори Русия. Всички очакват да се вземе решение, но в най-добрия случай ще се стигне до замразяване, което ще бъде временно решение и прах в очите на пазарните участници", смята Шуйцов.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още