IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на царевицата отбеляза най-големия си спад за последните 9 месеца

Рекордното производство изпрати запасите в САЩ до най-високото им ниво от 1987 г.

12:50 | 01.04.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Фючърсите за доставка на царевица през май поевтиняха с 4,6% и затвориха при 3,7625 долара за бушел при търговията във вторник в Чикаго. Това е най-голямата загуба от 30 юни, според данни на Bloomberg.

Американските запаси на царевица са дори по-големи от очакванията на анализаторите. Това накара цената да отбележи най-големия си спад във вторник от юни, след като правителството обяви, че резервите са достигнали 28-годишен връх, съобщава Bloomberg.

Местните запаси са достигнали 7,745 млрд. бушела на 1 март, което е било с 11% повече спрямо година по-рано, заяви Министерството на земеделието на САЩ. Това е най-високото ниво от 1987 г. насам Анализаторите прогнозираха ръст с около 8,6%. В допълнение към притесненията за снабдяването земеделските производители се подготвят да засадят повече царевица от предвиденото, съобщи министерството в отделен доклад.

По-големите запаси в световен мащаб на зърнените и маслодайните култури помагат за намаляването на световните разходи за храна до най-ниското ниво от 2010 г. Индексът на Bloomberg на зърното отбеляза спад с 28% през изминалата година.

Пренасищането при царевицата, използвана във всичко от животинска храна до гориво, може да означава по-ниски разходи за производители на месо, включително Tyson Foods Inc., и за производителите на подсладители и етанол като Archer Daniels-Midland Co.

“Мечият пазар на доставките при царевицата е като цяло добър", заяви Дон Рууз, президентът на U.S. Commodities. Нивото на запасите показва, че “има по-голям буфер за лошо време, отколкото смятахме", каза той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 13:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още