IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мечките се върнаха на пазара, петролът поевтинява отново с над 1%

Спадащите цени на "черното злато" ще доведат до забавяне на добива в САЩ, посочи Администрацията за енергийна информация

12:56 | 10.12.14 г. 1
Мечките се върнаха на пазара, петролът поевтинява отново с над 1%

Мечките се завърнаха на енергийните пазари в сряда. Петролът изтри ръста си от вторник, за да премине отново на червена територия по време на ранната търговия в Европа, кръжейки около 5-годишно дъно.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняха с 1,50 на сто до 62,87 долара за барел – най-ниското ниво от април 2009 г. насам.

Междувременно брентът се търгува с отстъпление от 1,24 на сто до 66,01 долара за барел.

Пазарът очаква публикуването по-късно през деня на данните на Администрацията за енергийна информация на САЩ. Статистиката вероятно ще покаже спад на запасите от около 2,625 млн. барела спрямо миналата седмица.

Освен това Администрацията за енергийна информация съобщи също, че спадащите цени на петрола ще доведат до забавяне на добива в САЩ. Експертите добавиха, че очакват производството да нарасне през 2015 г. най-слабо в последните четири години на фона на очакванията на анализаторите, че вторият по големина производител на енергия в САЩ може да свие капиталовите си разходи с около 11%.

ConocoPhillips стана първата голяма петролна компания в САЩ, която обяви съкращаване на капиталовите разходи за следващата година. Гигантът Chevron пък забавя за момента представянето на бюджетните си очаквания за 2015 г.

Администрацията за енергийна информация на САЩ също така понижи очакваните си цени на WTI до 58,3 долара за барел през второто тримесечие на следващата година. За цялата следваща година цената на актива ще е средно 62,75 долара за барел, което е спад с 33% от миналогодишните очаквания за текущата година от 93,82 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 3
крас
преди 9 години
Революцията с шистовия нефт свали цените на петрола!Опасността тя да се превърне в балон подобен на строителството на жилища в САЩ е реална!До какво доведе този строителен балон и свързаната с това секюритизацията на американския финансов пазар видяхме през 2008 година от срива на американската финансова система!Има ли възможност НЕРЕГУЛИРАНИЯТ финансов пазар на САЩ да повтори упражнението и с шистите?РАЗБИРА СЕ , ЧЕ ДА !!ВЪПРОСА Е НЕ ДАЛИ, А КОГА ЩЕ ГО НАПРАВИ!!Най вероятно ще е в навечерието на някое от тримесечните отчитания!ДА ДОПУСНЕМ, ЧЕ ТОВА ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗ МАРТ!Какво ще се случи при отлив на ИНВЕСТИТОРИ от този шистовпазар?Нещо подобно като при пазара с недвижими имоти!!КРАЙ НА ШИСТИТЕ , КРАЙ НА ИЛЮЗИИТЕ!ТОГАВА ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ЩЕ Е МНОГО СОЛЕНА! Колко ли инвестиционни банки пак ще гръмнат?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още