IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът спадна под 60 долара за барел в САЩ

Нивото е най-ниското от юли 2009 г., като дневният спад е 1,6%

22:10 | 11.12.14 г. 23
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът спадна под 60 долара за барел в САЩ

Цената на американския петрол спадна под 60 долара за барел в днешната сесия до 59,95 - най-ниското ниво от юли 2009 г. насам, предава The Wall Street Journal.

Разпродажбите в началото на сесията бяха ограничени въпреки перспективите за прекомерно предлагане и през следващата година, но в крайна сметка бе отчетен спад от 1,6% за деня.


Фючърсите получиха известна подкрепа от данни, които показаха, че продажбите на дребно в САЩ през ноември са отчели най-силния си ръст от осем месеца благодарение на по-евтиния бензин.

През последните близо шест месеца петролът е поевтинял с около 40% на фона на увеличеното производство в САЩ и Либия. Продажбите се ускориха в края на миналия месец, след като ОПЕК не намали производството на картела.

Цените спаднаха рязко вчера, след неочаквания ръст на запасите в САЩ. През седмицата Американската служба за енергийна информация и ОПЕК намалиха прогнозите си за търсенето на петрол през 2015 г., а Международната агенция за енергия се очаква да оповести прогнозите си утре.

Сортът Брент, който е международният бенчмарк, затвори с понижение от 0,9% до 5-годишно дъно от 63,68 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 0 rate down comment 4
Danny666
преди 9 години
За *** с железен кон. Погледни това сладур !http://***.eriktownsend.com/Peak-Oil/peak-oil-explained-for-investors-video-1-of-2.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 6 rate down comment 5
ivan4o555
преди 9 години
До Мави Гоз 15,В края на октомври 2014 написах в темата за цената на петрола, написах на Мави Гоз и Бг Ман, че цената на петрола сорт Брент ще бъде 61 долара за Коледа!Написах и за новата енергия, но вие не ми повярвахте.Тогава аз вече знаех причината за бъдещият още по-голям срив, но това не е дъното, още ще пада цената на петрола.Ако желаете мога да споделя причината за този срив?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 5 rate down comment 6
Danny666
преди 9 години
*** може да си всекъв и наистина не веднъж да съм те обиждал за това , ама едно ти признавам - поне здравият разум не си си загубил.А за коментарите на КОНЯ - смех в залата !Най-ме изкефи до болка втръсналото клише за камъните ха ха ха ИЗДАВА ЛИПСА НА ИНТЕЛЕКТ ха ха хаМили/а кобилке петрола нема да свърши СКОРО ! Само ще стане толкова скъп че нема да може да се потреблява от плебса като тебе ха ха хаА м/у временно ще гледаме ребалансиране на цената чрез разрушаване на структурата на добив мила. Или просто казано за хора като тебе СКЪПИТЕ производители ще отгърмът първи.И навсекъде все блееш за НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ! Алоооооо да попитам КОЙ СА ТЕЗИ МИТИЧНИ НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ? ха ха хателефончета,телевизори и игричките ли ? ха ха ха или може би ВЯТЪРНИ МЕЛНИЦИ и соларни панели ?!?Фракинга е известен от 30 години КАПИШ ? Само дето EROI му е 5:1 ха ха хаЗа соларните панели МОЖЕ би ама големо МОЖЕ БИ 2:1Значи ще строиш ТЕХНОЛОГИЧНО БЪДЕЩЕ с 2:1 ?ВЗЕМИ СЕ ОГРАМОТИ излагаш се !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 3
honaniga
преди 9 години
Гота е да създадеш технологията или да имаш идеята, азиатците да я произвеждат и ти да прибираш печалбата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 4 rate down comment 3
honaniga
преди 9 години
Пак стигаме до извода. Вече ще печелят държавите които мислят за интелектуална революция. Природните запаси се държат от малцина хора и чрез тях се опитват да ни управляват. Мисля, че тяхното влиание ще намалява и тогава ще изпъкне силата на интелекта. Тама е шанса на България. Ако сме достатъчно разумни трябва да започнем да мислим за интелектуалната революция. За да се оправим трябва да мислим с два хода пред останалите. Друг шанс нямаме. А и практично погледнато ума няма как да се краде, трябва му малко уютно офисче. а може и приятно кафене. Лесно се пренася през граница без да плащаш такси и акцизи. С няколко думи-с малки инвестиции изключителни резултати
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 9 rate down comment 5
technotronic
преди 9 години
Някой от вас ако е живял или е бил за по-дълго в Германия, може би е забелязал, че електрическа кола на пътя я види веднъж седмично я не. От хиляди с човек се разминава по улиците.Пък нали са лидери заедно с Япония в автомобилостроенето. За тировете и целия автомобилен транспорт като цяло да не говорим че е 100 % на горива, селскостопанската техника също, самолетите, корабите в морето също не са на батерии. Петролната ера ама хич даже няма индикации да приключи скоро. Не пишете глупости като деца в сериозно издание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 3
data
преди 9 години
ахъ , ама се оформя кофти бенчмар :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 7
Internet
преди 9 години
Под 57 долара за барел няма смисъл да се добива шистов нефт освен ако държавата не налива дотации Много е вероятно ОПЕК да спечели бързо войната срещу шистовите горива
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 9 години
Дани, с мене можеш да използваш всякакъв тон и език, защото съм обръгнало шопско бичме, самоотгледано по комунистическите улици, марширувало от детската градина та до университета по бригади, манифестации, паради, минало през казарма и безбройни запаси, преживяло мутри и демокрация по български, но към това безполово, или двуполово, или третополово създание не можеш! Нали знаеш, че зад този железен ник се крие нежно женствено създание с юридически наклонности и страст към бойните изкуства? Изобщо, една сложна, многолика и нетрадиционна, предполагам и достойно хонорувана безполова личност, която сега тренира за новата домашно-виртуална човешка цивилизация и култура, където всеки ще може с едно цъкване на мишката да се превъплащава в каквото си пожерлае... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 8 rate down comment 8
Ironhorse
преди 9 години
Ако имаше малко срам и себеуважение, нямаше да коментираш мой пост поне една година !!!Като истионска *** отново ръсиш пълни глупости, и си мислиш че света зависи само от енергоносители.Не случайно има движение за по-чиста околна среда, която освен цените на фосилните горива, задава и направление за технологиите.Ако си жив след 2030, ще видиш че нефта ще е около 10 долара, а електромобилите ще са 99 %, не защото нефтът е супер ефтин, а защото човечеството е отишло на друг етап на развитие,Но това е трудно да се възприеме от алкохолизираната руска душа, която се опитват да копират ***.Не случайно министъра на петрола на СА, е казъл на една среща на ОПЕК:"Господа, каменната ера не е свършила, защото са свършили камъните"Идва края на икономики ориентирани към експорт на ресурси. Трябва и акъл, но откъде в рашистран ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още