IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задигнаха над 36 млн. евро в най-големия банков обир на Острова

Въоръжени мъже откраднали парите от трезор в Кент; съществува опасност липсващата сума да се окаже над 58 милиона евро

09:53 | 23.02.06 г.
Задигнаха над 36 млн. евро в най-големия банков обир на Острова
Британските полицаи са вдигнати на крак в търсене на въоръжена групировка, задигнала над 36 милиона евро от трезор в Кент, съобщи ВВС.

Смята се, че обирът е най-големият в историята на Острова. Управителят на трезора, семейството му и 15-членният екип от служители били заплашени от грабителите и принудени да им съдействат.

Цяла нощ в трезора в Тонбридж имаше експерти, които извършваха одит, за да преценят точната сума, задигната от крадците. Има информация, че откраднатата сума може да стигне и над 58 милиона евро.

Управителят на Централната банка поиска щателна проверка на мерките за сигурност в трезора.

Крадците направили първия удар към 6.30 вечерта във вторник близо до Стокбъри, когато двама от членовете на групировката, преоблечени като полицаи, накарали управителя на трезора да се качи в тяхната кола. Той не се усъмнил и за момент, тъй като смятал, че те са истински полицаи, но веднъж влязъл в автомобила, бил окован в белезници.

Други двама от членовете на групата, също преоблечени като служители на реда, посетили дома на управителя и съобщили на жена му и малкия му син, че мъжът е ранен в автомобилна катастрофа.

През това време самият той бил преместен в бял микробус, вързан и принуден да сътрудничи на крадците под заплахата, че семейството му ще пострада.

Към 1 през нощта в сряда той бил закаран в трезора, където поне шестима мъже, някои от които въоръжени, заплашили служителите и ги вързали. След това парите били натоварени в 7.5 тонен камион, а бандата отпрашила към 2.15 часа.

Окончателната сума, която е открадната от трезора, ще стане ясна след приключването на одита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още