IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хр. Ласков: Таксиметровите компании трябва да предложат по-добра услуга от Uber

Правилният отговор не е да спрем технологичният процес с назадничаво мислене, твърди IT специалистът

08:39 | 12.03.15 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Хр. Ласков: Таксиметровите компании трябва да предложат по-добра услуга от Uber

Таксиметровите шофьори в България не трябва да се "борят" срещу мобилното приложение за споделено пътуване Uber, а трябва да предложат по-добра услуга от него, за да си "върнат клиентите". Това становище защити IT специалистът Христо Ласков пред Bulgaria on Air в коментар за планираните протести на таксиметроите шофьори в България срещу онлайн услугата.

„Напълно нормално е всеки да иска да запази позициите си, но от друга страна никой няма право да пренебрегва това, което създават и променят като пазар технологиите“, заяви Ласков.  По думите му при това става дума не само за превоза, като таксиметровите услуги, но и за индустрии, които се считат за ефективни заради човешкия фактор.

Едно от предимствата на Uber е начинът на заплащане, подчерта Ласков. По думите му често се случва шофьорите на таксита да нямат дребни да върнат, докато заплащането при Uber става чрез кредитна или дебитна карта на клиента. Друго предимство на мобилното приложение е, че самите таксиметрови шофьори могат да бъдат викани на база рейтинг, допълни Ласков. 

"Правилният отговор не е да спрем технологичният процес с назадничаво мислене, а по-скоро подобряване на услугата с цел връщането на клиентите. Защото в крайна сметка клиентът, колкото и да е влюбен в технологиите, ако му се предложи по-добра услуга, не само ценово, а и качествено със сигурност ще избере по-добрата услуга пред това да спести 10 стотинки", подчерта Ласков.

Единствените онлайн услуги, които са регулирани законово, са хазартните. Но с напредничавите онлайн технологии никой не може да се бори, каза още експертът. Големите компании имат предимството на „икономиката на мащаба“. Но ключът е по-добрата услуга, заяви още веднъж Ласков.  

Припомняме, че Uber вече навлезе и в България от средата на декември, като засега технологичната компания ще предлага само нискотарифната UberX услуга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 2
IvaneJohn
преди 9 години
а както е тръгнало - да премахне всички регулации най-добре!така бизнеса ще се саморегулира в условия на конкуренция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
IvaneJohn
преди 9 години
Свободната пазарна икономика означава равни възможности за всички.Или държавата да премахне всички законови изисквания за регулиране на такси дейност - тогава UBER и другите са равниИли UBER да изпълняват същите законови изисквания като такситата. регистрация, проверки, касови апарати, психотестове и не знам още какво в този свръхрегулиран бизнес.Никой може да бъде ПО-РАВЕН пред закона за сметка на другите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
ceneto
преди 9 години
това платена статия ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още