IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber планира да привлече 1 млн. жени шофьори до 2020 г.

Компанията попадна под натиск заради случаи на нападения над пътници и взема мерки, за да предотврати бъдещи инциденти

14:13 | 10.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Приложението за споделено пътуване Uber, която в момента е гледана под лупа заради няколко нападения на шофьори над пътници в някои градове, обеща да привлече 1 млн. жени шофьори по целия свят до 2020 г., съобщава Ройтерс.

Услугата не предоставя данни колко жени шофьори участват в Uber по целия свят в момента. В САЩ около 14% от 160 000 шофьори са жени и компанията добавя хиляди нови шофьори всеки месец.

„Uber не изисква минимални часове и не изисква график“, заявява Сейл Юуу, главният съветник на Uber в интервю от понеделник. Тя обяснява защо жените може да намерят работата за Uber атрактивна: „Тя предлага шанса да бъдете предприемчиви, шанса да балансирате работа и семейство“.

Жените пътници засега няма да имат възможността да поискат жена шофьор, заяви Юуу. Тя подчерта мерките за сигурност на апликацията, включително нотификацията кой е шофьорът и възможността да споделите приблизителното време на пристигане с други хора.

Обещанието идва на фона на последствията от инциденти с шофьори на бързо разрастващата се компания от Бостън до Чикаго и Ню Делхи.

В нашумяло дело индийка заяви през декември, че нейният шофьор я е изнасилил в Делхи. Това доведе до недоволство и временна забрана на Uber в града.

Инициативата за жени шофьори съвпада със среща на ООН в Ню Йорк във вторник, посветена на правата на жените, на която Юуу ще говори.

Uber проверява шофьорите, включително чрез проверки на миналото им, които са различни в отделните страни, но не ги назначава като служители. Вместо това им позволява да използват базираното в смартфони приложение, за да ги свърже с пътници, търсещи платено каране и взема процент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още