IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter ще излъчва на живо последните дебати за изборите в САЩ

Отразяването ще е възможно благодарение на партньорство с Bloomberg

13:28 | 22.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Социалната мрежа за кратки съобщения Twitter ще вкара дебатите за президентските избори в платформата си и ще ги излъчва на живо.

В сряда компанията обяви разширяването на сътрудничеството си с Bloomberg Television, което ще вкара покритието на дебатите на Bloomberg в интерфейса на Twitter. Така тези дебати ще се превърнат в едно от най-известните приложения на услугата за стрийминг на живо на Twitter засега.

Това е сделка, която има смисъл за социалната мрежа - в края на краищата много хора ще превъртат туитовете и ще се осведомяват за реакциите в реално време по време на словесните престрелки между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп.

Първият президентски дебат през 2012 г. беше наречен "най-споделеното в Twitter политическо събитие" до момента. Разликата за тази година е, че потребителите ще могат да гледат събитието на живо директно в рамките на приложението на Twitter.

Социалната мрежа въведе тази функционалност преди няколко месеца, а няколко новинарски предавания на Bloomberg вече се показват поточно в приложението.

Най-голямата сделка за стрийминг за компанията до момента е тази с Националната футболна лига в САЩ за стрийминг на живо на игрите от сезон 2016. Първият мач се проведе на 15 септември, а 2 млн. души го гледаха през Twitter. Идеята получи възторжени отзиви от потребителите.

Въпреки това обаче сравнително малката аудитория показа, че повечето хора все още предпочитат големия телевизионен екран, за да гледат на живо събития, и втори по-малък екран, за да гледат реакциите в социалните мрежи.

Сделката включва предаване на живо на политически шоупрограми преди и след самите дебати, както и самото събитие. Покриването на събитието от страна на Bloomberg ще се води от Марк Халперин и Джон Хайлеман. 

За Twitter това политическо партньорство представлява известна промяна, защото през лятото социалната мрежа си сътрудничеше със CBS News за излъчването на живо на националните събрания на републиканците и демократите.

Много мрежи ще използват конкурентната платформа - Facebook Live, за да излъчват дебата. По-рано през тази седмица Facebook анонсира подобен пакт с ABC News.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още