IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джанет Йелън на крачка от председателския пост на Фед

С 14 гласа „За“ и 8 „Против“ тя получи подкрепата на Банковата комисия към Сената

18:26 | 21.11.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Джанет Йелън на крачка от председателския пост на Фед

Днес Джанет Йелън направи гигантска стъпка по пътя на своята кариера – да бъде първата жена, която ще оглави управлението на Федералния резерв на САЩ. С 14 гласа „За“ и 8 „Против“ тя получи подкрепата на Банковата комисия към Сената, като по този начин членовете й изпратиха нейната кандидатура за одобрение от Сената, предава New York Times.

Вотът на Комисията показа как политиката на Фед да влива пари в подкрепа на икономиката се е превърнала в част от текущите партизански войни във Вашингтон. Гласуването до голяма степен проби партийните линии, тъй като трима сенатори от Републиканците – Боб Кокър (Тенеси), Марк Кирк (Илинойс) и Том Кобърн (Оклахома) – покрепиха Йелън. Един демократ – сенаторът на Западна Вирджиния Джо Манкин III – гласува против нейната номинация.

Сенатор Хейди Хейткамп, консервативен демократ от щата Северна Дакота, която подкрепи номинацията каза, че е налице „легитимен дебат относно гъвкавата монетарна политика на Фед“.

Поради тази причина гласовете „Против“ символизират недоверието към количествените улеснения – програмата на Фед за изкупуване на активи, с която централната банка влива пари в икономиката.

Сенаторът на щата Айдахо Майк Крапо обясни защо не е подкрепил кандидатурата, като сподели, че "неконвенционалните и неизпитани политики продължават неудържимо, а дългосрочните разходи са неясни и тревожни“.

Гласуването „Против“ на Републиканците сигнализира, че Сената няма да даде на Джанет Йелън единодушен вот на доверие. Но и според поддръжниците, и според противниците обаче тя лесно ще получи одобрение. Това най-вероятно ще стане през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Субективно погледнато /по маймунски/ - тя е уникална, нова, ще има нова политика и т.н. булшит!Обективно погледнато - няма да има никаква разлика, защото нищо /НИЩО/ няма да зависи от нея... даже и прическата и дрешките които носи публично няма да може да избира... особенно де, щото най-важни за безсмисления и от гледна точка на реалното управление пост, е представителната функция - маймуните искат субективно да виждат кой ги управлява и взема решения... а той няма нито как да е красив и умен нито да се държи подобаващо пред камера и микрофон и да е гений... затова представляващия трябва да покрива субективното маймунско усещане за желанието им как да изглежда! А акъла ... отдругаде ще тече... там маймуните нямат работа нито поглед ;)))))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още