IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Димитрова: Потърпевшите се примиряват с увеличените разходи по кредити

С дела срещу банките се захващат тези със силно увеличена вноска или тези, за които спазването на закона е принципен въпрос, споделя адвокатката

08:30 | 19.09.12 г. 61
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Десислава Димитрова. <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Десислава Димитрова. Снимка: Личен архив

Последна актуализация: 12:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

48
rate up comment 2 rate down comment 0
temp
преди 11 години
Ами ти сам си противоречиш.Айде стига преписвайте далавераджиски характер на хората (ако вие носите това в себе си - няма проблеми).Първо, не мисля че съм оревала, каквото и да е ... но ще ти отговоря ....Взехме такъв кредит, защото бях убедени от банковите служители и от финансовият експерт (да изненада, ползвахме и такъв, не претендираме че разбираме тънкостите на финансите, доверихме се на експерт, пост фактум разбрахме че банката плаща на тези финансови специалисти процент от сумата на кредита). Ползвахме и адвокат - основно по проверка на имота. Банковият договор съм го чела и много добре знам подводните камъчета .... но както каза един виден български журналист "Този който е успял персонално да си договори кредита с банката - нека да ми се обади. Банките твърдят, че всеки един кредит е лично преговарян, но досега аз не съм намерил такъв човек." Искахме договаряне на някой клаузи ... но ... мисля че знаеш по-добре от мен как стоят нещата ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 2 rate down comment 2
bree van de kamp
преди 11 години
Имам един много *** въпрос към всички тук които ореваха орталъка как банката ги прецакала с кредитите в швейцарски франкове,защо бе джанъм взехте кредити в швейцарски франкове при положение,че не сте виждали такива и на снимка? Да ви отговоря ли,защото си мислехте,че вие сте открили голямата далавера и ще плащате по-малко от другите балъци,ами да бяхте чели и дребния шрифт както се казва и сега всички като вас си плащат за тарикатлъка.Който не се е правил на много хитър и си е теглил кредита в левове или евро в каквито си получава доходите няма такива проблеми.И това няма нищо общо с лоша банкова практика на една определена банка,има го и при други български банки,както и в Унгария имаха големи проблеми с такива кредити в швейцарски франкове,а и в други европейски държави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 3 rate down comment 2
temp
преди 11 години
Мале, от кога хората решили да имат собствено жилище, се оказаха форекс спекуланти?!Ама при българските банки - за съжаление така си е .... Но добре направо скачай на руската рулетка - повече шансове имаш за оцеляване! :)Гледам темата се е напълнила със софиянци, водени от изконния шопски девиз "Аз не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле". Това че на половин България били покачили лихвите - не значи че е правилно! И това че в съда падат тези покачвания, независимо по какви кредите, е достатъчно показателен факт.Опасявам се че хората завели дела искат не повече от това, ДА СЕ СПАЗВА ДОГОВОРА, които са подписали. Ако някой има претенции че банката е в правото си да върти клаузите, както и е угодно - да заповяда.p.s. До колкото схващам статията, тя се отнася до конкретна лоша банкова практика. Други банки постъпват по-друг начин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 1 rate down comment 2
dean.jordanov
преди 11 години
до VP, за рекламите. Прав си, рекламират се много *** и хората ГИ купуват! Преди 5-6 години НЕ беше ясно, че лесните кредити са ***. Т.Е. беше ясно за много малък % от населението. Аз дори сега се учудвам как хората продължават да теглят жилищни кредити, след всички сътресения последните години!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 2 rate down comment 2
dean.jordanov
преди 11 години
НЕ означава, че е правилно! Дори не означава, че е законно! Айде ти ми се подпиши утре, че ми позволяваш по всяко време да ти отрежа един пръст. Ок подписали сме, заверили сме и няма проблем по закон???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 3 rate down comment 3
dean.jordanov
преди 11 години
Не бива да се изказваш така за кредитополучателите. Масово хората вземаха кредит не за да прецакат системата а за да обслужат някаква потребност и най-вече да имат жилище. Повечето от тях са способни на нормални бакалски сметки. Пример: искам жилище, банката ми казва ще ми плащаш толкова пари на месец - толкова години. Поглеждаш си чека със заплатата и казваш - добре, мога да си го позволя, някой ден ще имам жилище. Проста договорка, защото така са ти го рекламирали - погледни рекламите. 2 милиона хора са взели кредити!!! Това не са случайно заблудени единични случаи, това е масова пропаганда - 20000000 кредита са кажи речи 100% от семействата в бг! И накрая след сметките които сте правили с банката, те едностранно ти казват след 5 месеца - сори пич, финансовя свят кихна, има много лоши кредити твойта лихва скача с 5%.. Това че са си оставили вратичка в договора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 4 rate down comment 3
mos70
преди 11 години
Цитат: "А тука разни финансови корифеи дето се изказват,че банката е знаела какъв ще бъде курса на франка след една година например,значи нямат елементарна идея как работят валутните пазари,тя банката ако е знаела,че франка толкова ще поскъпне изобщо няма да се занимава с вашите пикливи заеми,а е цяла да направи милиарди на Форекс пазара."...Има ли някой, който поставя под съмнение, че не го е напривила!? Продължавам да твърдя, че банката е прогнозирала спада на еврото! Ти си мошенник, бе пич! Мога да ти го кажа в очите, ако ми кажеш кой си!И мога да ти гарантирам, че ако дойде момента в който спра да плащам, няма да получиш нищо повече от апартамента, който си получил в залог...просто не мажеш да вземеш нещо, което го няма! Това трябва да ви е ясно на вас банкерите- няма как да вземеш нещо, което го няма! няма как!И допускате груба грешка, като съвсем съзнателно отпускате необезпечени кредити, при падащ пазар! Кредит, обезпечен със доход, е необезпечен кредит!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 0 rate down comment 0
kreditkiller
преди 11 години
Прав си швейцарски франкове няма, но има клауза в която се посочва вида на валутата в която ще се погасява и изплаща кредита отпуснат в ЕВРО/ЛЕВА. Въпроса е колко е кредита? Колко е месечната вноска?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 5 rate down comment 1
Monk1
преди 11 години
Офф, ей такива пък финансови "експерти", дето чули два лафа и се изживяват тежки и прогледнали направо ме убиват. Каква финансова култура и какво означава въобще това. Като си купуваш кола трябва сигурно да имаш култура по двигатели с вътрешно горене ли, що ли? Или пък си го пишеш в CV-то - много *** културен финансово.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 2 rate down comment 3
ivo3d
преди 11 години
Господин Коен/Леви/Бронщайн, моите извинения, че обидихме така скъпата за Вас банкова и пазарна система, за която разбира се всички нямаме никакви съмнения, че работи напълно автономно, без намеси "отгоре" (на държавно, та и на друго ниво) и лобистки закони и е чиста като роса. И видиш ли ние, наглите клиенти и обикновени хора, които по цял ден мислим как да изтеглим пари, които да не връщаме, сме най-черното зло. Ужас, за миг даже си представих че е истина и се чудя как изобщо спите и се гледате в огледалото. А този спор кой какво дължи какво има да връща мисля, че е по-добре да го решаваме в съда, щото е очевидно че по форумите не е особено практично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още