IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ив. Нейков: Зад идеите за пенсионна реформа няма разчети, липсват и цели

Не се виждат ориентири, че това са правилните стъпки, а това носи риск от задълбочаване на финансовия дефицит в НОИ

08:10 | 02.04.15 г. 19
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Иван Нейков.<em> Снимка: Личен архив</em></p>

Иван Нейков. Снимка: Личен архив

Последна актуализация: 07:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 16 rate down comment 0
Спящият бик
преди 9 години
Никаква реформа не е да увеличаваш само количествени показатели, без да пипнеш правилата, довели до необходимостта от промяна! Т.е. да вземеш повече от тези, които досега са плащали, за да го раздадеш като привилегии на тези, които не са плащали и не искат да плащат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 17 rate down comment 1
rover
преди 9 години
Всъщност предварителните разчети сочат, че увеличаването на възрастта за пенсиониране ще бъде изпреварено вероятно от нарастването на продължителността на живота.===================================================================Не ми е ясно как се мери тази продължителност на живота. Някъде бях мярнал, че за мъжете у нас тя е 67 години. Може да се разсъждава и така - хората може да си *** и на 50-60 години, но вследствие на подобрено здравеопазване се намалява детската смъртност, та средно - увеличаване средната продължителност на живота. Стъкмистиката услужливо ще подаде нужната цифра и готово. Хората на разни постове, като г-н Нейков може да "работят" и до 85 ( ако няма кой да ги изгони). Нали те няма да дърпат лостовете на скрепера при 35 градуса на слънце на 65 годишна възраст? Май всеки сам трябва да се справя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 8
dr.5rov
преди 9 години
И когато можеш само да тропаш с бастуна си по тротоара едва едва, как ще разчиташ само на себе си? Не, да разчиташ само на себе си не е решение. Решение е да си направим системата добра. Но явно по много най-различни прични не можем. А който не може си носи последствията от това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 35 rate down comment 1
melon
преди 9 години
Да оправят далаверите с инвалидните пенсии. Държавните служители да си плащат масрафа, както останалите. Милиционерите, военните и т.н. да се види как да се ограничат безсмислените и скъпи привилегии за тях. Да се редуцира тази огромна администрация, която за да създава илюзията, че има смисъл от нея измисля какви ли не простотии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 9
bota156
преди 9 години
трябва радикален подход а не някакви си сметки и нагаждания на сегашната система. Държавата осигурява минимума за живот на пенсионера - примерно 300лв останалото всеки сам както си направи.И тогава се правят сметките колко да е осигурителния праг, % ПО
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 5
bigmamascandal
преди 9 години
Ми прав е Нейков. Ако това е реформа, аз съм трактор. Не разчитайте на НОИ ,разчитайте само на себе си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още