IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво задължително трябва да присъства в интериора на един дом

Всеки дом трябва да носи свой заряд

09:00 | 04.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Източник: EXTRAVAGANCE design</p>

Източник: EXTRAVAGANCE design

Домът винаги е бил важен, но сега се е превърнал в нещо много повече от място за живеене. Наред с това той е и място за работа, учене, спорт и не само. Затова интериорът в един дом е от ключово значение за създаването на желания комфорт и уют.

В света на интериорния дизайн има няколко аспекта, които задължително трябва да присъстват, за да определим даден интериор като наистина добър. Когато обаче става дума за жилище, тези принципи важат с още по-голяма сила. Накратко, ето без какво не може интериорът на един дом.

Хармония и баланс

Цветовите съчетания в едно жилище трябва да бъдат максимално балансирани, за да се получи хармоничен дизайн, който следва една линия във всяко помещение. Все пак няма по-важна или по-маловажна част от жилището. От ключово значение е цялостното усещане, което интериорът ще излъчва. Така се постига синхрон в интериорната концепция и тази хармония се пренася и в настроението на ползвателите на жилището.

Функционалност и ергономичност

За да бъде едни дом комфортен, трябва изначално да се обърне внимание на вариантите за възможно най-оптималното усвояване на пространството в него. Създаването на функционално разпределение за цялото жилище и по отделените помещения в него е отправната точка, от която се тръгва по пътя към комфортния дом. Затова e повече от важно да се прецизира внимателно разпределението на мебелите във всяко помещение, както и по какъв начин ще се осъществи самото обособяване на помещенията и в каква конфигурация.

Източник: EXTRAVAGANCE design


Практичност

При жилищния интериор създаването на красива и балансирана визия има своето значение, но не бива да се оставя на заден план практичността. Задължително е в интериора да се имплементират решения, които ще осигуряват максимално удобство на обитателите на дома - от технологични решения, улесняващи ежедневието до практично обзавеждане, съобразено с функционалното предназначение на всяко едно помещение.

Креативни решения

Съчетанието между модерно и практично винаги ще бъде на почит в интериорния дизайн, но за да се постигне на практика, се изисква влагане на големи дози креативност. Именно нестандартните и оригинални решения са тези, които оставят ярък отпечатък върху интериора във времето. Усвояването на пространства по оптимален начин и добавянето на щипка ефирност отгоре изисква  както творческо мислене, така и изобретателност. Сама по себе си креативността в интериорния дизайн спомага за създаването на практични, функционални и грабващи от пръв поглед жилища.

Източник: EXTRAVAGANCE design

Подходящо осветление

Осветлението в един дом не спира само до избора на подходящи осветителни тела. Важно е да се обърне внимание на съчетанието между  допълващо и основно осветление. Трябва да се съобразим със спецификите на всяко помещение в жилището и да се прецени къде и по какъв начин може да се съчетаят двата типа осветление, така че основното осветяване да е реализирано по подходящ начин, а декоративното осветление да изиграе адекватно допълващата си роля.

Индивидуалност

Всеки дом трябва да носи свой заряд и с подходящия интериор той може да се превърне в истински уникат. Създаването на вътрешен дизайн без аналог, отразяващ индивидуалността на собственика на дома, превръща жилището в сбъдната мечта. Добрият интериор започва и завършва с индивидуален почерк.

Последна актуализация: 10:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още