IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна Тауърс отваря врати наесен, ключов офис наемател е Е.ОН България

„Висящ” бизнес салон, въртящ се ресторант и целодневен детски център са сред екстрите на комплекса

15:41 | 24.08.10 г.
Снимка: Варна Тауърс ООД
Снимка: Варна Тауърс ООД

Търговско-административният център „Варна Тауърс“ ще отвори врати през есента на 2010 г., съобщиха на пресконференция днес инвеститорите Марин Згурев и Антонио Бухтияров.

Комплексът има над 83 хил. кв. м обща разгъната площ, от които 60 хил. кв. м са търговски и обслужващи площи и 23 хил. са офиси.

Инвеститорите са сключили договор с електроразпределителната компания Е.ОН България, която става най-големият наемател на офис площи във Варна Тауърс, като ще заеме малко над 17 хил. кв. м. Администрацията на Е.ОН ще заеме цялата западна кула и четири етажа от източната кула на комплекса. Към момента адресът за контакт на Е.ОН България е в Бизнес Парк Варна, сочи справка в сайта на компанията.

„Преговорите с Е.ОН продължиха повече от година. И двете страни се опитаха да договорят максимално добри условия по сделката, която, смея да твърдя, заема едно от първите места в класацията по обем на отдадени наведнъж площи в страната. За нас привличането на наемател, който ще заеме над 70% от офис площите е от огромно значение за успеха на проекта като цяло. От своя страна, електроразпределителната компания ще реализира немалко икономии, снижавайки годишните си разходи за наем с около 50%”, коментира Згурев.

Част от договора с Е.ОН е поемането на довършителните работи на цялото офис пространство, което ще заеме електроразпределителната компания, с дизайн за нуждите на наемателя. В сделката са предвидени и няколко бонуса, сред които определен брой паркоместа само за Е.ОН, както и изграждане на целодневен детски център.

Към момента са отдадени близо 75% от търговските площи на комплеса, като се очаква към датата на откриване този процент ще нарасне над 85%. От офис площите 70% са отдадени, а близо 20% са в напреднали преговори.

В комплекса ще отвори врати словенската търговска верига „Меркатор”, която отвори първия си хипермаркет у нас в Стара Загора през октомври миналата година.

Като предимство на комплекса архитектът му Станимир Михайлов сочи това, че 45% от общите площи са оформени като тип „градски пространства” - улици, площади, слънчеви атриуми и други.

Предвижда се създаването и на зона за забавления на закрито на площ от над 8 хил. кв. м, която включва боулинг, дигитално стрелбище, детски лабиринт на три нива, лазерно бойно поле, танцово училище, фитнес салони и др.

Общата структура на сградата е изградена от три подземни нива с паркинг места и търговски обекти, четири етажа надземна търговско-развлекателна част и обособени в двете кули офис пространства.

Двете офис кули на комплекса са свързани с топла връзка, в която на близо 35 метра над земята, ще бъде изграден „висящ” бизнес салон, който ще служи като алтернатива на заседателните зали. На върха на източната кула на комплекса ще бъде разположен панорамен въртящ се ресторант „Магнито”, а върху западната е изградена хеликоптерна площадка.

Комплексът разполага с над 800 паркоместа.

Инвестицията във Варна Тауърс е над 50 млн. евро. Стартът беше даден през 2007 г., като в работата по изграждането са взели участие над 1500 души и повече от 100 фирми.

Инвеститори в проекта са „Варна Тауърс” ООД, собственост на „Денси-М“ ЕООД, управлявано от Марин Згурев и „Сити център“ ЕООД, управлявано от Антонио Бухтияров.

25% от финансирането е осигурено от собствениците и 75% са кредит от Банка Пиреос България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още