IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направиха първа копка на варненския мол Varna Towers

В комплекса, който включва две 12-етажни офис кули, ще бъдат вложени 85 млн. лв.

17:53 | 16.08.07 г.
Отляво надясно: Марин Згурев, Кирил Йорданов и Антонио Бухтияров. Снимка: Варна Тауърс
Отляво надясно: Марин Згурев, Кирил Йорданов и Антонио Бухтияров. Снимка: Варна Тауърс
Първа копка на варненския мол Varna Towers беше направена днес от управителите на инвеститора в проекта „Варна Тауърс” ООД Марин Згурев и Антонио Бухтияров и кмета на Варна Кирил Йорданов, съобщиха от компанията.

Комплексът ще включва търговско-развлекателен център с офиси и е разположен с лице към централния булевард „Владислав Варненчик”.

Сградата е проектирана от архитектурно бюро „Станимир Михайлов”. От компанията не уточниха кой е изпълнител на обекта.

Планираният размер на инвестицията е 85 млн. лв., а срокът за реализация на строителството е до 2 години. Общата разгъната застроена площ на целия комплекс е 70 хил. кв. м.

На 25 юли проектът получи сертификат за инвестиция първи клас.

Згурев е изпълнителен директор и на Денси Строй, инвеститорът на Central Mall във Велико Търново, който впоследствие беше продаден на британския фонд European Convergence Property Company.

По данни на АПИС Згурев е управител и на МОЛ Русе Инвест ООД - дружеството, което съвместно с община Русе инвестира в изграждането на мол и в дунавския град. Миналия месец този проект също получи сертификат за инвестиция първи клас.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още