IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп навлиза на индийския пазар на имоти с луксозна кула в Мумбай

Според експерти следващата голяма тенденция в Индия е тази на брандираните жилища като Trump Towers и Versace Residences

13:08 | 17.01.11 г.
Тръмп навлиза на индийския пазар на имоти с луксозна кула в Мумбай

Американският милиардер и предприемач Доналд Тръмп ще навлезе на пазара на имоти в Индия с луксозна жилищна кула в Мумбай повече от две години след обявяването на планове за експанзия в страната.

Тръмп, който е обединил сили с местната строително-инвестиционна компания Rohan Lifescapes Pvt. за първото си начинание в страната, очаква да започне да рекламира проекта до март, казва Доналд Тръмп младши, негов син и изпълнителен вицепрезидент на Trump Organization LLC.

„Правим много луксозен проект с Rohan Lifescapes и ще бъдем в Индия по-късно това тримесечие, за да го обявим официално“, посочва Доналд Тръмп младши пред Bloomberg. Той отказва да предостави повече подробности около проекта.

В интервю от юли 2008 г. синът на Тръмп заяви, че планират да създадат фонд на стойност до 1 млрд. долара за покупка на имоти в Индия. „Пазарът започва да разбира и оценява лукса, затова има голяма възможност за нас там“, коментира той тогава.

Тръмп се надява да се възползва от растящото търсене на луксозни имоти на пазар с нарастващ брой милионери. Богатите хора в Индия може да увеличат почти двукратно активите си до 6,4 трлн. долара през следващите пет години благодарение на икономическия ръст, прогнозираха от Credit Suisse Group AG през октомври.

Това разпалва търсенето на жилища, проектирани от дизайнери като Versace, Gucci и Roberto Cavalli, обяснява Ананд Нараянан, директор за Индия в лондонската агенция за имоти Knight Frank LLP.

„Следващата голяма тенденция в Индия е тази на брандираните жилища като Trump Towers и Versace Residences, каквито виждаме на други места“, посочва той.

Тръмп е брандирал сгради от небостъргачи в Манхатън до жилищни сгради с апартаменти в Тихуана в Мексико, Trump World в южнокорейската столица Сеул и Trump Towers в Истанбул.

Проектът на Тръмп ще бъде изграден върху терена на бивша болница в южната част на Мумбай, в пълен с бижутерски магазини квартал, в който се намира и единственият шоурум на Porsche в града и в близост да шоурум на Mercedes, по информация на анонимни източници на агенцията.

Същевременно продажбите на нови жилища в Индия паднаха с до 25%, след като цените достигнаха рекордни стойности по-рано през 2010 години и няма да се възстановят през следващите шест месеца, заявиха от Knight Frank миналия месец.

Цените на жилищата в някои части на страната са близо до пиковите си нива от 2008 година, но може да паднат с 10 до 15% в някои райони тази година, прогнозираха анализатори този месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още