IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп победи Карл Айкан в битката за казината

Доналд Тръмп и партньорите му спечелиха контрола над фалиралия оператор на казина Trump Entertainment Resorts Inc.

09:46 | 13.04.10 г.
Тръмп победи Карл Айкан в битката за казината

Доналд Тръмп и партньорите му спечелиха контрола над фалиралия оператор на казина Trump Entertainment Resorts Inc., след като щатски съдия постанови, че тяхната оферта е по-добра за кредиторите от конкурентното предложение на инвеститора Карл Айкан, съобщи Bloomberg.

Вчера щатският съдия по фалити Джудит Уизмър зае позицията на група облигационери, към които компанията има дългове за 1,2 млрд. долара. Тяхното предложение ще намали задълженията на Trump Entertainment с 1,4 млрд. долара и ще даде на известния милиардер 10% от компанията, която управлява три казина, навремето негова собственост.

„Това е голяма победа за Trump и облигационерите и сме доволни от нея“, коментира пред агенцията Тръмп. „Това е голяма загуба за Карл Айкан. Бях изненадан, че той направи такъв опит, но всичко е наред.”

Решението слага края на 14-месечна битка за контрол над Trump Entertainment, която изправи двамата милиардери един срещу друг в съда и проправя пътя за трите казина на Trump Entertainment в Атлантик Сити да излязат от банкрута за трети път.

Айкан не е отговорил на въпросите за коментар вчера.

Облигационерите, подкрепени също от милиардера Марк Лезри от Avenue Capital Group, са предложили да инвестират 225 млн. долара в Trump Entertainment. Губещият план на Айкан е предвиждал банковият заем за 480 млн. долара, който той е купил от тексаския банкер Анди Бийл, да бъде погасен изцяло чрез конвертирането му в акционерен капитал, което би заличило задълженията към облигационерите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още