IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Датската ATP с фонд за имоти за 700 млн. евро, гледа към ЦИЕ

Фондът ще инвестира в частни фондове за имоти, смесени дружества и инвестиционни клубове

11:06 | 09.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Датската ATP с фонд за имоти за 700 млн. евро, гледа към ЦИЕ

Базираната в Копенхаген компания за инвестиции в недвижими имоти ATP Real Estate обяви, че планира да създаде нов фонд за имоти, който ще разполага с капитал от 700 млн. евро.

От компанията съобщават, че са финализирали инвестициите на своя първи фонд ATP Real Estate Partners I (ATP REP I) с общ капитал от приблизително 1 млрд. евро. В резултат на това от компанията са решили да създадат последваща инвестиционна структура.

Екипът зад серията от фондове на компанията може да вложи до 700 млн. евро в частни фондове за имоти, смесени дружества и инвестиционни клубове.

Новият фонд ще се нарича ATP REP II и ще инвестира в цяла Европа, включително Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и САЩ. 

Рисковият профил на новия фонд ще бъде малко по-консерватитен в сравнение с предишния, а инвестиционният период е три години, добавят от компанията.

ATP Real Estate Partners е създадена през 2006 г. с цел инвестиции в имоти в Европа и САЩ, преследвайки годишна норма на възвръщаемост от 9-11%.

ATP Real Estate Partners I е инвестирал между 50 и 100 млн. евро в глобални фондове за имоти като Tishman Speyer, Aberdeen Real Estate, CB Richard Ellis Strategic Partners Europe III, ING Iberian Value Added Fund CV, ProLogis European Properties Fund II, LaSalle Income Growth Fund V и др.

През последните месеци редица фондове за имоти на континента повишиха своята активност, привличайки нови капитали, за да се възползват от очакваното възстановяване на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още