IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община и земеделското министерство си разменят сградите

Предстои някои администрации да бъдат децентрализирани и преместени в страната, каза премиерът Бойко Борисов

13:08 | 14.03.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>В сградата на МЗХ на бул. &quot;Христо Ботев&quot; 32 ще се настани  Столичната община. <i>Снимка: БТА</i></p>

В сградата на МЗХ на бул. "Христо Ботев" 32 ще се настани Столичната община. Снимка: БТА

Столична община и Министерството на земеделието и храните ще си разменят сградите. Това съобщи премиерът Бойко Борисов днес пред журналисти.

Той посочи, че сградата на земеделското министерство е най-хубавата в София, а практиката в европейските столици е местната власт да е в най-хубавите сгради. Икономическият мотив за размяната е, че земеделското министерство има много добър фронт офис, който ще е много полезен за столичани, а в същото време не се използва много от земеделските производители, тъй като те са основно от провинцията, обясни министър Мирослав Найденов.

Очаква се до дни Министерски съвет да вземе решение за размяната, каза премиерът. Той допълни, че Агенцията по рибарство и аквакултури ще отиде във Варна или Бургас, което е добре за София, която се пренаселва.

По думите на Борисов „и други администрации ще бъдат децентрализирани и преместени в страната по трасето на автомагистрала Хемус, тъй като, за да получим европейско финансиране за нея, трафикът трябва да се увеличи“.

Администрацията на Агенцията по горите се мести в Пловдив и в други шест града, в които ще бъдат шестте държавни дружества, които ще стопанисват горите.

„Няма смисъл администрацията на Агенцията по рибарство и аквакултури да е в София“, допълни Найденов. Той посочи, че в момента се правят планове за размяната на двете администрации, като целта е всичко да е приключило за празника на София на 17 септември.

„Това може да е част от сделката за следващия бюджет. Може да сте сигурни, че добре съм изтъргувал сградата“, допълни Найденов. Той допълни, че сега земеделското министерство трудно поддържа сградата си, докато в столична община скоро е направен ремонт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
moderebov
преди 13 години
Преди да си написал "малоумно" беше добре да го прочетеш изобщо.ББ слага акцента на това да се увеличи ИЗКУСТВЕНО трафика по магистралата - с едничката цел да получи ЕС-финансиране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
IMRO
преди 13 години
Поредно малоумно изказване от твоя страна. Решението е изключително добро и се надявам да бъде последвано от преместването на нови и нови звена от централната администрация в провинцията, даже на цели министерства! Трябва да се спре практиката цялата администрация да се тъпче в София (тя и без нея си е достатъчно претъпкана) и да се даде шанс за развитие и на останалите райони на страната. Увеличаване на разходите за администрация няма да има, в крайна сметка има телефон, имейл, видеоконферентна връзка, електронен подпис. Трябва най-накрая да влезем в 21-ви век, а не чиновници да разнасят на ръка купища бумаги из ведомствата в София.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 5
moderebov
преди 13 години
По думите на Борисов и други администрации ще бъдат децентрализирани и преместени в страната по трасето на автомагистрала Хемус, тъй като, за да получим европейско финансиране за нея, трафикът трябва да се увеличи.Това е изказване на пълен ***. Като увеличи по този начин разходите на администрацията - ефекта ще е ОТРИЦАТЕЛЕН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 13 години
Няма смисъл земеделското министерство да е в София.По добре в Добрич.Енергетиката в Козлодуй,военните в Плевен,В София да останат само МВР и финансите.Не е необходимо и офисите на всички фирми по големи от магазин в гараж да са в София.НЕК в Пловдив Мтел в Ловеч БТК във Варна и т.н
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още