IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уникален за България градски площад ще има в Русе

Модернизацията на централната градска зона се извършва по проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, с обща стойност над 10 млн. лв.

10:11 | 18.03.11 г.
Уникален за България градски площад ще има в Русе

Русе ще има уникален за България градски площад, съобщи кметът на града Божидар Йотов.

Реконструкцията и модернизацията на централната градска зона започна през ноември миналата година. В момента са положени всички подземни комуникации, обясниха от общината. Ремонтът се извършва по проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, с обща стойност над 10 млн. лв. Русенската община участва в него с близо 854 хил. лв.

Ще бъдат положени нови настилки, в които ще бъдат вградени ефектни осветителни тела. Проектът предвижда основен ремонт на фонтаните, както и нов по-естетичен вид на алеите и цветната растителност в градската градина. Ще бъде изградена автоматична поливна система. Видеонаблюдение пък ще следи за евентуални посегателства.

Пред сградата на Русенската опера ще бъде поставен сух фонтан на мястото на демонтирания преди години паметник на Георги Димитров. От специални дюзи ще излизат водни струи и при липса на вятър през него ще може да се преминава, тъй като водният резервоар ще бъде под земята, казаха от общината. Вече са поставени 4 осветителни тела за мостра в центъра на града, за да се съберат мнения кой вид от тях е най-подходящ.

По думите на кмета предстои монтиране на пано на сградата на общината, което ще показва как ще изглежда обновеният градски площад. Срокът за завършване на ремонтните дейности е края на юли, уточниха от общината.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още