fallback

Брокери: Аутсорсинг секторът и релокации на бизнеса движат офис сегмента у нас

Подобрените икономически индикатори постепенно водят до експанзия на някои компании в нови офиси, сочат специалисти

14:01 | 09.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Investor.bg

Компаниите от сектора на аутсорсинга, като развойна дейност и информационни технологии, продължават да бъдат основните, които движат търсенето на офис пазара у нас в момента. Това е мнението на Антон Славчев, мениджър „Офис площи” в Colliers International.

Според него „подобрените нива на икономическите индикатори постепенно водят до експанзия на някои компании в нов офис.

Въпреки че в момента търсенето остава относително скромно на пазара на офис площи се наблюдава известна възходяща тенденция, коментира той.

Проучванията на Colliers сочат, че голяма част от търсенето в момента се движи основно от премествания на компании, които се възползват от привлекателните наемни нива за висококачествени офиси на комуникативни локации.

От компанията обявяват, че световната компания за разработка и разпространение на компютърни и видео приложения Ubisoft е сключила дългосрочен договор за наем в Полиграфия Офис Център, заемайки 1,500 кв. м.

В края на февруари от консултантската компания Forton International съобщиха, че над 50% от площите в комплекса вече са отдадени под наем.

Въпреки че някои консултанти забелязват положителни признаци пазарът на офис площи у нас все още остава характеризиран от изключително високото предлагане и относително ограниченото търсене.

По данни на Forton делът на незаетите офиси в столицата към края на март 2011 г, е надминал 30%.

На фона на това свръхпредлагане секторът в по-голямата част от Европа започва да се възстановява. Наскоро от King Sturge отчетоха, че пазарът в повечето страни  от континента върви към ръст на наемите и инвестиционната активност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:40 | 13.09.22 г.
fallback