IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 50% от площите в Полиграфическия вече са заети

Сградата получи разрешително за ползване през декември 2010 г.

18:04 | 23.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Над 50% от площите в Полиграфическия вече са заети

Повече от половината от площите в модернизирания Полиграфия Офис Център вече са заети, съобщават от консултантската компания Forton International, която действа като ексклузивен консултант на комплекса.

Наред със самата Forton International сред новите наематели са Консулството на Швеция, Българо-скандинавската търговска камара, СААБ Интернешанъл и др.

Пикадили Експрес, който е разположен на партера на сградата, също е отвoрил врати на 18-ти февруари.

Сградата е получила разрешение за ползване през декември 2010 г. и в момента наемателите вече са започнали да се нанасят, казват от компанията.

На въпрос на Investor.bg от Forton отказаха да предоставят информация за средните наемни нива в сградата, „поради спецификата на пазара“ в момента.

От компанията подчертават, че площите се отдават в условията на „сериозна конкуренция“ на 287 хил. кв. м нови и модерни офис сгради в момента в София.

Инвeститор в комплекса е BLD Офис Парк – смесено дружество между инвестиционната компания BLD и Northrige Capital. BLD е част от групата на AG Capital (бившата Адрес Груп.).

Офис сградата е с разгъната застроена площ от 21 хил. кв. м и разполага с 15 хил.кв. м офис и 2 245 кв. м търговски площи.

BLD бе създаден през 2006 г. като публична компания, която се търгува на алтернативния сегмент на Лондонската борса, но в средата на миналата година тя се делистна от борсата. Компанията развива и притежава проекти за жилищни и ваканционни имоти в София и различни зимни и летни курорти у нас.

По данни на Cushman & Wakefield (C&W), чийто стратегически партньор е Forton, наемните нива за 2010 г. в София са отчели спад от 9% спрямо тези от 2009 г. Делът на свободните площи достига 29%, като очакванията са той да нарасне до 32% ако всички проекти, обявени за завършване през годината, спазят сроковете си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още