IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правят офиси клас А от полиграфическия комбинат в София

Инвеститори са BLD и Northridge Capital, брутната стойност на проекта се оценява на 70 млн. евро

15:08 | 22.04.08 г.
Правят офиси клас А от полиграфическия комбинат в София

Регистрираният на Лондонската борса инвестиционен фонд Bulgarian Land Development (BLD) обяви придобиването на своя първи офис проект в съобщение до борсата. В джойнт венчър с частния инвеститор Northridge Capital Ltd. фондът ще придобие Полиграфическия комбинат „Димитър Благоев“, разположен на бул. „Цариградско шосе“ в централната част на София, с площ 29 хил. кв. м. Продавач по сделката е Полиграфическия Комбинат „Димитър Благоев” ООД.

Полиграфическият комбинат е съставен от 5 постройки, които са част от комплекс от 8 индустриални и офис сгради с обща площ 50 хил. кв. м., разположени върху каре, обградено от четири улици. Основният собственик на сградите, които не са обект на сделката, е медийната компания, филиал на немската група Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ), се уточнява в съобщението на фонда.

BLD и Northridge Capital ще преобразуват сградите в модерни бизнес площи клас А, съставени от 23 500 кв. м офис пространство и 3500 кв. м търговски площи, заедно със 183 подземни и 58 наземни паркоместа.

Общите разходи по проекта (включително придобиването на земята и строителството) се оценяват на 50 млн. евро, докато брутната стойност на проекта се оценява на 70 млн. евро.

Осигурено е дългово финансиране, което ще покрие 75% от разходите. В допълнение, всеки от партньорите ще финансира съвместното дружество с по 6,5 млн. евро, в съответствие с дела от 50%, който всеки от тях притежава.

BLD ще получи първоначален хонорар от 1,345 млн. евро за намиране на обекта и осигуряване на финансиране, както и такса за управление на проекта, която се очаква да достигне общо 600 хил. евро за целия период на изграждане. Делът на BLD в печалбата ще се пресмята по нарастваща скала в зависимост от размера на печалбата.

Очаква се проектът да бъде завършен през септември 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още