IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JLL доволна от покупката на консултантската компания за имоти King Sturge

Чрез сделката JLL ще придобие силно покритие на пазара в Централна и Източна Европа, казва нейният директор Кристиян Улбрик

11:31 | 31.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
JLL доволна от покупката на консултантската компания за имоти King Sturge

Консултантската компания за имоти King Sturge, която наскоро бе придобита от своя конкурент Jones Lang LaSalle (JLL), е подходящ партньор, който да спомогне за разширяване на покритието на JLL в региона. Това е мнението на Кристиян Улбрик, изпълнителен директор за Европа, Близкия Изток и Африка в JLL.

Сливането на двете компании ще създаде организация с присъствие в 70 пазара в 30 държави в региона.

Улбрик обяснява, че след финансовата криза компанията му е очаквала вълна от консолидация, както и запитвания от потенциални партньори за подобна сделка.

Един от основните аргументи за сливането е експанзията на британския бизнес.

„В Европа трябва да сте номер едно във Великобритания, Франция и Германия. Преди сливането ние бяхме номер четири във Великобритания, главно защото нямахме силно жилищно или индустриално направление“, коментира той като добавя, че King Sturge е силна именно в тези сегменти.

Наред с това King Sturge има силни позиции в Централна и Източна Европа, където компанията е номер четири, обяснява той. В Югоизточна Европа тя също има по-голямо покритие в сравнение с JLL.

Вследствие на сделката служителите на компанията са нараснали до 5300 от 3700. Наред с това JLL е придобила и офиси в Словакия, Хърватска и Сърбия, както и някои офиси в югоизточна Англия.

По данни на JLL тя е лидер по приходи в континентална Европа, където за миналата година отчита приходи от 630 млн. паунда.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още