IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стив Джобс настанява Apple в "космически кораб"

Новият дом на концерна ще бъде кръгла конструкция, която Джобс описва като "най-добрата офис сграда в света"

17:27 | 08.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Стив Джобс по време на представянето на облачната си услуга.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Стив Джобс по време на представянето на облачната си услуга. Снимка: Ройтерс

Тежка програма имаше създателят и главен изпълнителен директор на Apple - Стив Джобс, в началото на седмицата. Преди да се появи за кратко на конференцията WWDC, на която лично анонсира облачната услуга на компанията си, Джобс е имал не по-малко важна среща с управата на Купертино - градът в Калифорния, в който се намира централата на компанията.

Целта на срещата е била представяне на плановете на Apple за изграждане на нова офис сграда, която да приюти 13 хил. служители, пишат технологичните блогове macwelt.de и basicthinking.de.

Новият дом на Apple ще бъде кръгла конструкция, която Джобс описва като "най-добрата офис сграда в света". Тя ще е разположена на терена на бившето компютърно подразделение на HP, който вече е собственост на Apple и в момента е покрит основно с места за паркинг. Според блогърите сградата ще прилича на космически кораб.

Архитектите на Apple планират сградата да бъде на 4 етажа, които, съвсем по мотото на концерна “Think Different”, няма да имат нито една права стена. Според Джобс и нормално изглеждаща офис сграда ще изпълнява същите функции, но с времето ще изглежда все по-скучна.

Сградата ще е изградена с модерни методи, ще има много извити стъклени плоскости и ще е снабдена с куп интересни технологии - сама ще осигурява енергията за работа чрез генератор, използващ природен газ и други природни източници, и като цяло няма да бъде по никакъв начин в тежест на Купертино.

Общинарите са поискали от Apple да осигури безплатна WLAN мрежа за града, каквато в изградил Google за Маунтин Вю. Според Джобс обаче данъците, които Apple плаща на общината, са много по-ценни от безплатна интернет мрежа. Ако общината се лиши от тях, концернът щял да осигури подобна мрежа.

Apple възнамерява да увеличи зелените площи от сегашните 20% на 80%, и ще възвърне естествените растителни видове за района и почти удвои броя на дърветата.

Очакванията са строежът да започне през 2012 г. и да е завършен през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още