IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Абрамович се сдоби с имот за 90 млн. паунда на най-скъпата улица на Острова

Сред съседите на руския олигарх ще са най-богатият човек във Великобритания Лакшми Митал и петролният магнат с украински произход Лен Блаватник

14:01 | 30.08.11 г.
Абрамович се сдоби с имот за 90 млн. паунда на най-скъпата улица на Острова

Ако си сред най-богатите хора във Великобритания, напоследък има само едно място, където изглежда логично да купиш жилище – Улицата на милиардерите.

Така на Острова наричат улица Кенсингтън Палас Гардънс в Западен Лондон и именно там е на път да се засели и Роман Абрамович.

Руският олигарх, който е собственик на футболния клуб Челси, става третият от 10-те най-богати хора във Великобритания, които се местят на най-скъпата улица в страната, съобщи Daily Mail.

Той е закупил имение за 90 млн. паунда, за което се счита, че има над 15 спални и огромна градина. Под сградата пък се строи необичайно подземно помещение, в което ще се намира тенис корт, здравен център и частен музей за шестте колекционерски ферарита на руския олигарх.

Не е известно в сделката да са участвали брокери на имоти. Смята се, че Абрамович, чието състояние се оценява на 10,3 млрд. паунда, го е закупил директно.

Сделката идва след слухове, че той е замразил плановете си за реновиране и превръщане на девет апартамента в Белгрейвия в имение на стойност 150 млн. паунда, което да обитава с приятелката си Даша Жукова и сина им. Твърди се, че семейството не е доволно от тригодишното чакане проектът да бъде финализиран.

Сред новите съседи на Абрамович на Кенсингтън Палас Гардънс е най-богатият човек във Великобритания Лакшми Митал, магнатът от сектора на стоманодобива, чието богатство възлиза на 23,8 млрд. паунда. Митал купи имота си за 57 млн. паунда от шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун през 2004 г. и го кръсти Тадж Махал.

Други известни жители на улицата са Джон Хънт, създател на агенцията за имоти Foxtons, и петролният магнат с украински произход Лен Блаватник, чието състояние се изчислява на 4,7 млрд. паунда.

На улицата се намират и редица дипломатически сгради, сред които посолствата на Русия и Израел, което означава, че в двата й края има полицейски пропусквателни пунктове и въоръжена охрана пред много сгради.

Средната цена на имотите на Кенсингтън Палас Гардънс от 19,5 млн. паунда е 93 пъти по-висока от средната в национален мащаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още