IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриването на най-големия мол в Европа привлече интереса на хиляди купувачи

Westfield Stratford City в източната част на Лондон отвори врати днес, разчита на човекопотока за Олимпиадата през 2012 г.

16:42 | 13.09.11 г.
<p>
	Снимка: Westfield</p>

Снимка: Westfield

Тълпи от купувачи обсадиха Westfield Stratford City - най-новият и най-голям мол в Европа, който се намира в британската столица Лондон – домакинът на Олимпийските игри през 2012 г.

Откриването на търговския център се състоя в 8 ч. местно време днес, пише Ройтерс. Под шапката на мола са събрани повече от 250 магазина на водещи брандове, сред които Apple, Forever 21, Superdry, Marks & Spencer, John Lewis и Waitrose.

Шопинг центърът се намира на самия вход на Олимпийския парк и разчита на огромния човекопоток, който британската столица ще посрещне догодина. Лентата беше тържествено прерязана от кмета на града Борис Джонсън и председателя на борда на директорите на австралийския оператор Westfield – Франк Лоури.

Освен магазините, посетителите могат да избират измежду 70 ресторанта, 17 кина, 3 хотела и боулинг с 14 пътеки. Една от атракциите на най-големия мол в Европа е най-голямото казино във Великобритания.

Агенцията припомня, че според резултатите от актуалните проучвания потребителското доверие на Острова пада, а високите цени, инфлацията, слабият растеж на доходите, безработицата и икономическите мерки на правителството значително са понижили покупателната способност на домакинствата.

Анализатори очакват резките спадове на финансовите пазари също да се отразят негативно на потребителското доверие в страната.

Операторът на Stratford City – Westfield, обаче е уверен, че този проект ще постигне същия успех също като другият им голям проект в Лондон - White City. Той отвори врати в самото начало на кризата и до днес държеше първенството на най-големия търговски център в Европа.

Westfield Group е и компанията, ангажирана с привличането на магазини и ресторанти на мястото на Световния търговски център в Ню Йорк. Тъй като компанията ще се включи и в разходите по строителството на обектите на мястото на кулите близнаци, тя ще получи дял от 50% в начинанието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още