IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните в Бургас запорирали апартаменти в Слънчев бряг и Поморие

Собствениците са две фирми, чиито задължения надхвърлят един милион лева

12:45 | 30.09.11 г.
Данъчните в Бургас запорирали апартаменти в Слънчев бряг и Поморие

Двайсет и един апартамента и два магазина в курорта "Слънчев бряг" и в Поморие, собственост на две фирми, ще бъдат обявени от териториалната дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) в Бургас за продажба чрез търг заради неизплатени данъчни задължения за над един милион лева, съобщиха за БТА от ведомството.

Активите вече са описани. На собствениците на други 6 магазина и 14 апартамента в "Слънчев бряг" са наложени възбрани върху имотите, също поради натрупани данъчни задължения в особено големи размери.

Отправено е искане за погасяване на просрочията, което ако не бъде изпълнено, ще се премине към продажба чрез търг, поясниха от ведомството.

Заедно с полицията и областната дирекция по безопасност на храните данъчните в Бургас са предотвратили и данъчна измама от страна на собственик на заведение в центъра на Бургас, който се е опитал да не плати данъчните си задължения, като разкрива нова фирма и регистрира нов касов апарат.

При извършената проверка собственикът е потвърдил, че активите на новоразкритата фирма всъщност са собственост на фирмата с данъчни задължения. За извършените нарушения са съставени актове.

Лицето е предупредено, че ако не започне погасяване на данъчните задължения в определения му срок, активите на фирмата ще бъдат обявени от НАП за разпродажба чрез публичен търг.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още