IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските фондове за имоти почти нямат инвестиции в европейски дългови книжа

Фондовете и компаниите, които са направили такива инвестиции са ги ограничили до 5% от общия размер на притежаваните от тях дългови инструменти, сочи проучване

10:38 | 01.11.11 г.
Азиатските фондове за имоти почти нямат инвестиции в европейски дългови книжа

Експозициите на азиатските фондове и компании за недвижими имоти към дълг на европейски банки е изключително ниска, показват резултатите от проучване на The Asia Pacific Real Estate Association (APREA).

„Ниското ниво на заплахата ще даде сигурност на инвеститорите в условията на силните икономически сътресения в Европа“, се посочва в доклада на организацията, цитиран от националната информационна агенция на Малайзия Bernama.

Асоциацията е анкетирала представители на близо 100 фондове и компании за недвижими имоти в азиатско-тихоокеанския регион. Резултатите от проучването показват, че голяма част от тях изобщо не са инвестирали в дългови книжа на европейски банки.

Фондовете и компаниите, които са направили такива инвестиции са ги ограничили до 5% от общия размер на притежаваните от тях дългови инструменти, сочат още резултатите от изследването. Само един от респондентите е посочил, че инвестициите му в дългови книжа с произход Европа са на ниво от 25%.

Главният изпълнителен директор на организацията Питър Мичъл посочва в изявление, че заради кризата на Стария континент редица инвеститори са се почувствали несигурни. Проучването сред фондовете за имоти от азиатско-тихоокеанския регион дава „по-ясна картина“ на експозициите им към дълг с произход Европа.

„Резултатите от проучването са успокояващи. Надяваме се, че това ще помогне на инвеститорите да запазят доверието си в сектора“, заключава Мичъл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още