IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредитирането за имотния сектор на Острова е затегнато като след Lehman Brothers

Делът на кредитите за недвижими имоти остава 9% от общия обем на отпуснатите заеми, показват данни на централната банка на Великобритания

17:28 | 02.11.11 г.
Кредитирането за имотния сектор на Острова е затегнато като след Lehman Brothers

Кредитирането за сектора на недвижимите имоти във Великобритания е затегнато толкова,  колкото беше в периода непосредствено след фалита на Lehman Brothers, сочи изследване на Jones Lang LaSalle, цитирано от онлайн изданието Europe Real Estate.

Статистиката на британската централна банка за третото тримесечие показва, че кредитирането в Обединеното кралство е намаляло до 188 млрд. паунда (близо 218 млрд. евро), или с 22%, на годишна база.

Експозициите на банките на Острова към сектора на недвижимите имоти (т.е. делът на кредитирането за недвижими имоти като процент от общото кредитиране) остава непроменени на равнище от 9% спрямо първото тримесечие на 2011 г.

Джеръми Хендли, директор за Европа на отдела за оценки в Jones Lang LaSalle, коментира, че липсата на промяна при кредитирането за сектора на имотите не е изненада и отразява застоя на пазара във Великобритания.

"Не очакваме значителна промяна, докато кредиторите не получат по-голяма яснота за ситуацията в еврозоната", допълва той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още