IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново предвиждат повишено предлагане на проблемни активи по света

Общо три четвърти от изследваните пазари очакват ръст на принудителните отнемания на имоти през следващото тримесечие

11:14 | 28.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Отново предвиждат повишено предлагане на проблемни активи по света

Глобалното предлагане на проблемни активи се очаква да се повиши към края на годината с продължаващите икономически неволи на еврозоната, сочи нов доклад.

Бизнес имотите в Европа се намират във все по-негативна ситуация, която се разпространява и към останалата част от света.

Общо три четвърти от изследваните пазари очакват ръст на принудителните отнемания на имоти през следващото тримесечие, се казва в проучване на Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS).

Още по-значим е фактът, че специалистите очакват предлагането да надхвърли търсенето в 60% от пазарите, което представлява рязък ръст в сравнение с второто тримесечие.

Разбира се, не всички пазари на бизнес имоти са обхванати от негативни настроения, се казва в доклада, цитиран от PropertyEU. Секторът в Китай и Бразилия например все още процъфтява, като и двете страни очакват проблемните имоти, които излизат на пазара да се понижат. В Европа, Германия и Русия също остават сравнително стабилни въпреки високите нива на икономическа несигурност.

Търсенето на проблемни имоти в Германия отчита лек ръст в сравнение с периода между юли и септември, като експертите прогнозират, че броят на отнетите имоти през следващите месеци ще се стабилизира.

Въпреки спада в интереса към този тип имоти в Русия, предлагането също се очаква да се понижи до края на годината.

Други пазари на бизнес имоти обаче продължават да отслабват поради опасения от влошаване на кризата в Гърция и политическата нестабилност в Италия, която още повече заплашва еврозоната.

Във Франция ефектът от тази високоволатилна среда продължава да се усеща, като там се очаква значителен ръст на отнеманията през следващите месеци поради спад в инвестиционния интерес.

Както може да се очаква, Италия, Португалия и Испания са най-тежко засегнати, като броят на проблемните имоти на пазара се очаква да изпревари значително търсенето до края на 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още